Autor: Verner Silm • 3. mai 2023

Juristid: kui valitsus muudab tulumaksu, murrab ta maksumaksjale antud lubadusi

Valitsuse plaanil kaotada 14protsendine tulumaksumaksumäär on õiguspärase ootuse vaidluse lõhn, kirjutavad Soraineni partner Kaido Künnapas (TalTech) ja vandeadvokaat Verner Silm.
Autorite arvates võib riigi antud lubadust kasutada 14% maksusoodustust näha kui lubadust, mille riik on maksumaksjale andnud
Foto: Liis Treimann

Mõni päev tagasi tuli välja tulumaksuseaduse muutmise seaduse eelnõu. Sealt leiab plaani kaotada alates aastast 2025 regulaarsetele kasumijaotistele kohalduv 14protsendine tulumaksumäär. Sellise muudatuse tegemine enne 2027. aastat petab maksumaksjate ootust kasutada madalamat maksumäära ning võib olla vastuolus õiguspärase ootuse põhimõttega.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700