Autor: Hannes Lentsius • 14. oktoober 2021

Hannes Lentsius: Eesti tulumaksusüsteemi vaikne surm

PwC maksukonsultatsioonide osakonna juht Hannes Lentsius.
Foto: Erakogu / PwC
Esmapilgul võime üleilmse tulumaksureformiga rahul olla, aga väliskapitali diskrimineerimine võib viia kiiresti vajadusele loobuda kehtivast Eesti tulumaksusüsteemist, kirjutab PwC maksukonsultatsioonide osakonna juht Hannes Lentsius.

Eesti nõustumine minimaalse efektiivse tulumaksuinitsiatiiviga oli oodatav, sest Eesti oli poliitiliselt jäänud väga raskesse seisu. Lühidalt tähendab initsiatiiviga nõustumine, et suurte rahvusvaheliste kontsernide (konsolideeritud müügitulu üle 750 miljoni euro) tütarühingud Eestis peaksid hakkama regulaarselt dividende jaotama, et nendelt makstav tulumaksukulu oleks vähemalt 15% teenitud kasumist.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700