Autor: Raamatupidaja.ee • 19. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

MTA: maksuvaba tulu soovitakse kätte saada ühekorraga

Maksu- ja tolliameti (MTA) läbiviidud küsitlus näitab, et pooled maksuvaba tulu kasutamisest loobunud inimesed on teinud seda soovist saada soodustus kätte ühekorraga peale tulude deklareerimist.
Pooled MVT kasutamisest loobunud soovivad saada soodustus kätte korraga
Foto: scanpix

Kõik, kes ei ole maksusoodustust ära kasutanud, saavad seda teha aga hiljemalt tulu deklareerimise käigus järgmise aasta veebruaris ning saavad enammakstud tulumaksu tagasi, kui neil ei ole aasta jooksul muid lisatulusid olnud.

MTA maksude osakonna juhataja Evelyn Liivamägi sõnul on kasutamata tulumaksuvabastuse summa kasvanud 10 kuuga 116 miljoni euroni. „Küsitlus maksuvaba tulu mittekasutanud inimeste seas näitas, et valdavalt on inimesed oma maksuasjad siiski jõudnud läbi mõelda ning teinud vastavalt oma aastatulule teadliku otsuse maksuvaba tulu kasutamise kohta,“ ütles Liivamägi.

„Lisaks maksusoodustuse ühekorraga kättesaamisele on igakuisest maksuvabast tulust loobutud veel seetõttu, et saadakse lisatulusid või soovitakse olla maksuvaba tulu kasutamisel konservatiivne ja vältida igal juhul juurde maksmist. Kümnendik vastanutest leidis siiski ka, et tal ei ole olnud piisavalt teadmisi maksuvaba tulu kasutamise võimalustest,“ selgitas Liivamägi.

MTA viis küsitluse läbi 26.11-6.12, kokku vastas 518 inimest. Valimisse kuulusid inimesed, kellel oli aasta jooksul võimalus kasutada maksuvaba tulu maksimaalses määras, kuid ei olnud seda seni ükski kuu teinud.

Allikas: Maksu- ja tolliamet

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700