Autor: Raamatupidaja.ee • 29. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

MTA jagab aumärke

MTA aumärgi pälvisid üheksa maksu- ja tollivaldkonna edendajat.
MTA andis aumärke välja üheteistkümnendat korda
Foto: pixabay

Rahandusminister Toomas Tõniste kinnitas maksu- ja tolliameti aumärgi komisjoni ettepanekul kõrgeima ehk I klassi aumärgi saajaks MTA uurimisosakonna juhataja Rain Kuusi, kes on pikaajalise ja eesmärgipärase tööga avaldanud mõju maksu- ja majanduskuritegevusega võitlemisel nii Eestis kui väljaspool.

Rain Kuusil on olnud kandev roll MTA uurimisosakonna järjepideval ülesehitamisel ja arendamisel, mille tulemusel on uurimisosakond silmapaistva professionaalse võimekusega järelevalveüksus, mis pälvib tunnustust nii kodu- kui välismaistelt koostööpartneritelt.

Teise klassi aumärgi pälvisid Eesti Ehitusettevõtjate Liidu juhatuse esimees Raivo Rand ning tegevdirektor Indrek Peterson, kes on mõlemad aktiivselt panustanud ausa konkurentsi toimimisse ehitusektoris ning mõelnud kaasa maksurikkumiste tõkestamise meetmete efektiivsemaks muutmisele.

Kolmanda klassi aumärgi pälvivad kuus pikaajaliselt MTA-s oma töötulemustega ja positiivsete muudatuste elluviimisega silma paistnud ametnikku.

Maksuauditi osakonna juhataja asetäitja Eilike Pruuli juhitud valdkondade eesmärgipärane, sihikindel ja edukas töö on järjepidevalt kahandanud varimajandust Eestis. Maksuauditi üksuse juhi Kristi Veskusel on võtmeroll uusi lähenemisi nõudvate maksuprobleemide lahendamisel, maksuauditi ametnike teadmiste arendamisel ning kõige keerulisemate maksujuhtumitega tegelemisel. Tolliosakonna vaneminspektor Ojar Kalnapenkis on pikaajaliselt ja sihikindlalt arendanud tollijärelevalvet.

Teabeosakonna peaspetsialist Gerli Haav on suure pühendumusega andnud märkimisväärse panuse salakauba vastases võitluses. Maksude osakonna konsultant Liia Rannala väärib tunnustust pikaajalise ja silmapaistva nõustamistegevuse eest rahvusvahelise maksustamise alal ning koostöös Soomega. Endine kommunikatsiooniosakonna sisekommunikatsiooni juhtivspetsialisti Ailen Vessmann on andnud märkimisväärse panuse sisekommunikatsiooni arendamisse ning organisatsioonikultuuri rikastamisse.

Aumärke andis MTA välja üheteistkümnendat korda. Rohkem infot selle aasta aumärkide saajate ning eelmiste aasta laureaatide kohta leiad SIIT.

Allikas: Maksu- ja Tolliamet

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700