Autor: Raamatupidaja.ee • 2. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Reedel makstakse välja toetused

Sotsiaalkindlustusamet maksab reedel, 5. oktoobril 79 370 inimesele üksi elava pensionäri toetust summas 9,13 miljon eurot. Toetus makstakse välja koos oktoobri pensioniga, kas pangaülekandega või kojukandena.
Üksi elava pensionäri toetust saab 79 370 inimest
Foto: scanpix

„Üksi elava pensionäri toetust maksime me eelmine aasta esimest korda. Viisime siis ka toetuse saajate hulgas läbi küsitluse. Toona nägid saajad seda positiivse lisana oma sissetulekutesse, mis aitas osta näiteks enne talveperioodi küttepuid või teha mõni muu vajalik väljaminek,“ rääkis sotsiaalkindlustusameti hüvitiste osakonna nõunik Merle Sumil-Laanemaa.

Toetus on mõeldud inimestele, kes ajavahemikus 1. aprillist kuni 30. septembrini on vanaduspensionieas, elavad rahvastikuregistri andmetel üksi ning kelle kättesaadav pension on väiksem kui 1,2 kordne Eesti keskmine vanaduspension. 2018. aastal on selleks piiriks 492 eurot.

Toetust on õigus saada ka eestkostjatel ning eestkostetavatel, hooldekodude elanikel ning inimestel, kes vastavad toetuse saamise tingimustele, kuid kellega samale aadressile sisse kirjutatud inimene viibib hooldekodus.

Toetuse suurus on 115 eurot. Seda ei pea ise taotlema, vaid sotsiaalkindlustusamet maksab selle välja automaatselt registriandmete alusel. Sumil-Laanemaa sõnul kontrollib sotsiaalkindlustusamet inimese andmeid registrites igal aastal uuesti.

„Toetuse saamise tingimusi on kolm – inimene peab olema vanaduspensionieas, elama üksi ja tema kättesaadav pension jääma alla 492 euro,“ rääkis ta ning lisas, et kui mõni nendest tingimustest ei ole sel aastal täidetud, võib tekkida õigus toetuse saamiseks järgmisel aastal. „Ühtlasi ei pruugi eelmise aasta toetusesaaja sel aastal enam toetust saada, kui tema kättesaadav pension on vahepeal suurenenud.“

Lisainfot toetuse kohta saad sotsiaalkindlustusameti kodulehelt, toetuse infonumbrilt 6610551 või e-posti aadressilt [email protected].

Allikas: Sotsiaalkindlustusamet

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700