13. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Raamatupidajate Kogu valis uue juhatuse

ERK valis uue juhatuse
Foto: Pixabay
12.09.2018 toimusid MTÜ Eesti Raamatupidajate Kogu (ERK) uue juhatuse valimised. Juhatuse volitused kehtivad 3 aastat perioodil 2018-2020. Vaata, kes on uued juhatuse liikmed.

Eesti Raamatupidajate Kogu (ERK) valib vastavalt oma põhikirjale iga kolme aasta tagant uue juhatuse ja määrab juhatuse esimehe. Juhatuse esimehe kohutusi jätkab järgmised kolm aastat Margus Tammeraja ning uued juhatuse liikmed on Christer Haimi (CH Konsultatsioonid OÜ) ja Virge Ratassepp (V.FINANTSER OÜ).

ERK tänab senise juhatuse liikmeid Sille Eralat ja Manivald Sternhofi tehtud töö eest ja soovib edu uutes väljakutsetes.

Margus Tammeraja

Eesti Raamatupidajate Kogu juhatuse esimees on Margus Tammeraja.

Tammeraja: "Eesti Raamatupidajate Kogu (ERK) juhatuse esimehena on minu igapäevatööks raamatupidajate erialaliidu juhtimine, innovatsiooniteemade edendamine. Huvideks on tehnika arengu võimaluste rakendamine, tulevikustsenaariumid, loodus, tervis, lugemine.  Eesti Raamatupidajate Kogu keskendub tõsisemalt raamatupidamisteenuste valdkonna arendamisele Eestis. ERK üheks sihiks on tugevdada ja elavdada rahvusvahelisi suhteid eesmärgiga vahetada kogemusi, tuua Eestisse parimaid praktikaid ja tutvustab Eesti innovaatilisi lahendusi maailmale."

Christer Haimi

Eesti Raamatupidajate Kogu juhatuse liige on Christer Haimi. 

Haimi: "Mul on ligi 20-aastane töökogemus, mis peamiselt seotud majandusarvestuse korraldamise ja juhtimisega. Olen olnud pikalt tegev ka avalikus sektoris. Töötanud Maksuametis maksuinspektori ja maksude osakonna juhataja asetäitjana ning olnud SA Ida-Viru Keskhaigla finantsjuht. Töötades Tartu Vangla finantsosakonna juhataja ja direktori asetäitjana, olin kinnipeetavate rahade arvestamise süsteemi arendajatest. Järgnes Kohtute Raamatupidamiskeskuse töö ümberkorraldamine ja hiljem keskuse ümberkujundamine Riigi Tugiteenuste Keskuseks. Keskuse eesmärgiks oli raamatupidamisteenuse pakkumine kõigile ministeeriumitele.

Mitmekülgne töökogemus avalikus sektoris on andnud mulle põhjalikke teadmisi riigiaparaadi toimimisest ning tugeva kontaktivõrgustiku seoses rahandus- ning õigusvaldkondadega. Kogemusi, mis erinevates riigiasutustes raamatupidamise korraldamisel saadud, rakendan nüüd eraettevõtluses. 2006. aastal asutasin oma ettevõtte CH Konsultatsioonid OÜ.

Minu arvates on Eesti Raamatupidajate Kogu on saavutanud tänaseks Eestis arvestatava positsiooni valdkonna esindajana. Raamatupidamisarvestus on järjepidev ja katkematu protsess, mis areneb pidevalt arvestades ühiskonnas teiste toimuvate protsessidega ja arengutega.

Aastate pärast näen Eesti Raamatupidajate Kogu jätkuvalt raamatupidamisarvestuse valdkonna arengute kujundajana ja suuna näitajana, tehes koostööd kõikide valdkonnaga seotud osapooltega."

Virge Ratassepp

Eesti Raamatupidajate Kogu juhatuse liige on Virge Ratassepp.

Ratassepp: "Olen töötanud raamatupidajana alates 2001. aastast. Kasvamist selles valdkonnas alustasin väikeses firmas, peale seda järgnes teekond raamatupidamise ettevõttesse. Seal töötades sain aru miks mulle raamatupidamine meeldib ja mis mind selle juures köidab. Enne oma ettevõtte käima lükkamist sain võimaluse enda teadmisi veel täiendada ja arendada 3 aastat tootmisettevõttes. Aastast 2009 olen olnud ettevõtja ja loonud teistele väikefirmadele erinevaid väärtusi läbi õigete ja õiglaste raamatupidamise võtete. Sellel teel on olnud väga erinevaid valdkondi ja ettevõtteid. Alustades metsandusest, MTÜ ja projektidega, transpordiga, hulgi- ja jaekaubandusega, toitlustus ning iluteenindusvaldkonnaga. Lõpetades tootmis ja panganduse valdkondadega. Loomulikult on tehtud tuhandeid aruandeid ja töödatud mitmete erinevate programmidega.

Mulle meeldib, kui ettevõtaja saab aru raamatupidamisest ja raamatupidajast, millestki või kellestki rohkemast, kui ühest isikust, kes riigile aruandeid esitab. Täna on kahjuks väga palju ettevõtjaid, kes on enesekesksed ja lähtuvad vaid isikliklikest huvidest.

Meie riigis on liiga lihtne alustada raamatupidamisteenuse osutamist, mis teeb murelikuks. Raamatupidaja peab olema kursis väga paljude nüanssidega ja end pidevalt arendama, et selles valdkonnas oleks teenuse tase ühtlasem ja turul poleks ebakompetentseid teenusepakkujaid.

Minu arvates peaks olema Eesti Raamatupidajate Kogu'sse kuulumine au asi. ERK peab aktiivselt kaasa rääkima seadusloomes ja pakkuma raamatupidajale võimalusi erialaseks arenguks, korraldades erinevaid töötubasid, et olla raamatupidajatele lipulaevaks. Alustame sellest, et viime ERK raamatupidamise üle e-arvetele ning oleme sellega eeskujuks nendele, kes seda sammu pole julgenud veel astuda.

Kuuludes ERK nõukogusse ja nüüd ka juhatusse, soovin panustada Eesti raamatupidajate tulevikku. Minu motoks on olla efektiivne ja tegutseda läbimõeldult ning innovaatiliselt."

 

Autor: Eesti Raamatupidajate Kogu

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700