Tunnustus ja tagasiside mõjutavad tööga rahulolu

Kadri Seeder analüüsib tunnustuse mõju tööga rahulolule
Kadri Seeder analüüsib tunnustuse mõju tööga rahulolule

Töötasu ja tööpanuse seose tunnetamist mõjutab ühelt poolt töötasu suuruse ja enda antud panuse võrdlemine, teisalt aga tagasiside saamine ja tunnustamine.

Töötajate küsitluses paluti osalejatel hinnata, kui sageli on nad viimase kuu jooksul kogenud tööl erinevaid olukordi. Etteantud väidete hulgas oli ka „mind tunnustati heade töötulemuste eest” ning „sain tagasisidet, kuidas ma tööga toimet tulen”.

Üle veerandi (29%) töötajatest märkis, et neid tunnustati heade töötulemuste eest väga harva või üldse mitte, veerand töötajatest (25%) ei olnud saanud oma tööga toimetuleku kohta tagasisidet või oli saanud seda väga harva. Sageli, väga sageli või alati oli tunnustust saanud 19%, tagasisidet oma töö kohta 22% vastajatest.

Tunnustamine ja tagasiside saamine on töörõõmu kõrval olulisemad tegurid, mis mõjutavad töötajate üldist rahulolu tööga, samuti rahulolu lisatasude teenimisvõimalusega, luues seose töötasu ja panuse vahel.

Osale arutelus

  • Kadri Seeder, Palgainfo Agentuuri juht ja analüütik

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Merit Palk

Merit Palk on kaasaegne pilvetehnoloogias palgaprogramm, kus professionaalsed võimalused on ühendatud kasutamise lihtsusega. Teil pole vaja süveneda erinevate tasude ja maksude arvestamise nüanssidesse, kogu tarkus on programmis olemas ning tulemus alati 100% õige.

Dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem

Ellrex digidoc on ettevõtte dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem mis on eraldatud raamatupidamise programmist.

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers otsib RAAMATUPIDAJAT

PricewaterhouseCoopers AS

04. veebruar 2019

Uudised

Tööriistad