Autor: Henry Auväärt , CVKeskus.ee Baltikumi kommunikatsioonijuht • 27. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Enamik eestlastest teeb tööd ka puhkusel olles

CVKeskus.ee värskest küsitlusest selgus, et pea kolmveerand (73%) eestimaalastest tegeleb tööasjadega ka puhkuse ajal.
Töö on meist ainult mõne kliki kaugusel
Foto: scanpix

Pea iga kolmas (32%) töötaja tegeleb puhkusel olles tööasjadega aktiivselt ja loeb töökirju vähemalt kord päevas, 42% töötajatest hoiab tööasjadel silma peal aeg-ajalt.

Kõige tihedamini hoiavad end tööl toimuvaga kursis müügisektori töötajad ja juhid, kellest koguni 80% leidsid, et on seotud tööasjadega ka puhkusel olles. Kõige vähem tegelevad tööga puhkuse ajal transpordi- ja ehitussektori töötajad, mis on ka töö iseloomust tulenevalt loogiline.

„Värske küsitlus näitas, kuivõrd läbipõimunud on tänapäeval töö ja vaba aeg – kõigest viiendik juhtidest suudab puhates tööd mitte teha,“ ütles Eesti suurima tööportaali CVKeskus.ee Baltikumi kommunikatsioonijuht Henry Auväärt. „Infoajastul tuleb puhkusel olles näha suurt vaeva, et põgeneda tööga seotud uudiste eest, kuna töö on meist alati vaid mõne kliki kaugusel.“

„Samas on töötajate soov end tööga aeg-ajalt kursis hoida ka mõistetav – teadmatus, mis tööl toimub, tekitaks paljudele arvatavasti puhkusel olles suurt stressi. Siiski ei tohi unustada, et puhkus on energiavarude taastamiseks hädavajalik,“ lisas Henry Auväärt.

Eestis on sätestatud minimaalseks põhipuhkuse kestuseks 28 kalendripäeva aastas, millest vähemalt 14 järjestikust kalendripäeva tuleb puhata katkematult.

Küsitlusse andis panuse 1207 töötajat üle Eesti.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700