Autor: Raamatupidaja.ee • 30. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Huvide deklaratsioonid tuleb esitada 31. maiks

Justiitsministeerium tuletab kõigile huvide deklaratsiooni esitama kohustatud ametiisikutele meelde, et deklaratsioonid tuleb esitada 31. maiks elektroonselt e-maksuameti kaudu. Deklaratsiooni mõjuva põhjuseta tähtpäevaks esitamata jätmine, deklaratsioonis korruptsiooniohu hindamiseks oluliste andmete varjamine ja valeandmete esitamine on keelatud.
Huvide deklaratsiooni esitamise tähtaeg on 31. mail

Huvide deklaratsiooni esitama kohustatud isikud kantakse registrisse ametiasutuste poolt. „Tunnustan kõiki neid ametiasutusi, kes panustavad sellesse, et nende töötajad oskaksid huvide konflikte vältida ja korruptsioonspiraali mitte astuda, näiteks koolitades oma ametnikke korruptsiooni ennetamise teemal ja selgitades välja protsessid, kus on suurimad korruptsiooniriskid. On selge, et ühest lahendust korruptsiooniohu vältimiseks ei ole, mistõttu on iga samm, mida ametiasutus selles suunas astub, olulise väärtusega,“ kinnitas justiitsminister Urmas Reinsalu.

Deklareerimise kohustus lõpeb, kui deklarant on esitanud deklaratsiooni ametikohalt lahkumise aastale järgneval aastal. Teisisõnu tähendab see seda, et näiteks möödunud aasta sügiseste valimiste järel on endised volikogu ja valitsuse liikmed veel 2018. aasta kevadel kohustatud deklaratsiooni esitama.

Kohalike omavalitsuste ametiisikutest peavad deklaratsiooni esitama vähemalt kohaliku omavalitsuse volikogu liige, valla- või linnavalitsuse liige, osavalla või linnaosa vanem, valla või linna ametiasutuse juht. Ühtlasi peavad huvide deklaratsiooni esitama president, riigikogu liige, valitsuse liige, kohtunik, riigikontrolör, õiguskantsler, Eesti Panga juhtorgani liige, presidendi kantselei direktor, riigikogu kantselei direktor, valitsusasutuse juht, ministeeriumi kantsler ja riigikantselei direktor.

Juhiseid huvide deklareerimiseks leiad SIIT.

Allikas: Justiitsministeerium

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700