Autor: Raamatupidaja.ee • 18. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisasjade käibemaksustamise 5 olulist teemat

Muudatused kinnisasjade maksustamisel
Foto: pixabay
Toome ära viis kinnisasjade maksustamise küsimust, mille vastustega saab end põhjalikult kurssi viia juba 25. aprillil.

1. UUS! Alates 1. maist 2018 muutub käibemaksuseadus, millega lisatakse seadusesse uus mõiste „ehitusmaa“. Enam ei kasutata krundi mõistet.  Samuti muutub alates oktoobrist ehitusmaa ostu-müügitehingute käibemaksustamine – nimelt saab käibemaksust vabastada üksnes sellise hoonestamata maatüki võõrandamist, millele ei kavandata ehitamist. Erinevalt seni kehtinud seadusest ei rakendata maksuvabastust enam näiteks maatükkide puhul, millel pole detailplaneeringut, kuid millele siiski ehitatakse..

LOE LISAKS: Ehitusmaa käibemaks muutub kohustuslikuks

Parim praktika kinnisvaraga kaupelevatele ettevõtjatele arukaks maksustamiseks seminaril Kinnisasja käibemaksustamise praktikum.Lisainfo ja registreerimine SIIN.

2. VEAOHTLIK! Kinnisasja sisendkäibemaksu ümberarvestuse periood on 10 aastat. Jagame selgitusi ja näpunäiteid, kuidas on kõige mõistlikum ümberarvestust teha. Kinnisasja siseriiklik pöördmaksustamine ei ole vabatahtlik. Seminaril vaatame, mis tingimustel peab pöördmaksustamist rakendama ja kuidas neid tehinguid kajastada. Paljudele on uudiseks, et kinnisasja maksustamise sätteid kohaldatakse ka nii ehitisele kui vallasasjale. Ehitis on näiteks ehitussoojak, puukuur ja kasvuhoone. Seminaril räägime, mis asi on ehitis ja kuidas seda maksustada. Elu- ja äriruumi eristamise ning maksustamise probleemkohad. Kas ja millal tohib eluruumi rendile käibemaksu lisada ning sisendkäibemaksu maha arvata? Aktuaalne kohtupraktika selles osas.

3. VEAOHTLIK!

4. UUDIS!

5. VEAOHTLIK!

LOE LISAKS: Eluruumi ostmine ja sisendkäibemaks.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700