Autor: Raamatupidaja.ee • 15. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selgus Eesti parimate finantsteadmistega klass

Rahatarkuse viktoriini võitja on selgunud
Foto: pixabay
Täna hommikul võtsid 48 kooli 77 klassi üle Eesti omavahel mõõtu üleeuroopalises rahatarkuse viktoriinis. Parimate finantsteadmistega klassiks osutus Tallinna Inglise Kolledži 9.b klassi võistkond. Võitjaklassi kaks esindajat sõidavad mais Eestit esindama Brüsselis toimuvale Euroopa rahatarkuse viktoriini finaalvõistlusele.

Lisaks finantskirjaoskusele sisaldas viktoriin ka matemaatika, küberturvalisuse ja digipanganduse alaseid küsimusi. Viktoriini Eesti finaalis osalesid 77 klassi noored vanuses 13-15 eluaastat. Brüsselis toimuvas Euroopa finaalis panevad oma teadmised proovile kokku 30 Euroopa riigi noored ning võitja viib koju kaasa 3000 eurot auhinnaraha kogu klassile.

“Rahatarkuse viktoriin toimus sel aastal esimest korda ja meil on hea meel, et nii paljud klassid üle Eesti sellest osa võtsid. Pajud neist valmistusid viktoriiniks põhjalikult, harjutusteste mängiti läbi rohkem kui 2000-l korral. Võitjaklassi teadmised olid esmaklassilised, ning kõigile küsimustele vastati õigesti. Võitja selgitamisel sai otsustavaks vastamise kiirus, ka teise koha saavutanud Tallinna Tehnikagümnaasiumi 9.a klassi võistkond vastas kõigile küsimustele õigesti. Kolmandale kohale platseerus Ülenurme Gümnaasiumi 8.a klass. Kindlasti tekitas selline võistluslik viktoriin noortes huvi rahatarkuse osas,” ütles Eesti Pangaliidu finantshariduse toimkonna juht Kai Kutsar.

„Olime küll varem tundides Kahoot!-i kasutanud ning sarnastele küsimustele vastanud ja olime oma vastustes üpris kindlad, kuid vaatamata sellele oli võistlus väga pingeline ja kartsime kogu aeg, et äkki tegime kogemata mõne vea või vastasime liiga aeglaselt. Lootsime saada TOP10-sse, aga esimene koht tuli kindlasti üllatusena. Kui olime juba esimesele kohale jõudnud, siis läks mäng eriti põnevaks, sest tahtsime seda kohta hoida. Vastama pidi kiiresti, kuid muidugi ka õigesti. Klõbistasime küüsi ja olime pabinas, pärast igat õiget vastust plaksutasime ja kiljusime. Meiega samas ruumis võistles paralleelklassi meeskond, kes elas meile samuti kaasa, nagu ka õpetaja Kai Aus, kes seisis ukse taga ja piilus vahepeal suures elevuses klassi sisse,“ kommenteeris mängu käiku Eesti finaali võitnud Tallinna Inglise Kolledži 9.b klassi võistkond.

Eesti finaali küsimused koostas Eesti Pangaliit koostöös Rahandusministeeriumiga, aluseks Euroopa Pangandusföderatsiooni näidisküsimused. Osalevate riikide finaalid toimuvad enamuses sel nädalal riigikeeles veebipõhisel õppeplatvormil Kahoot!.

Oma teadmised saad proovile panna harjutustestidega SIIN.

Allikas: Eesti Pangaliit

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700