Autor: Raamatupidaja.ee • 19. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mida teha haige kolleegiga

Mida peaks ette võtma tõbise kolleegiga
Foto: Postimees/Scanpix
Kolleeg tuleb tõbisena tööle, mida peaksin ette võtma ning kes selle eest vastutab? Nõuandeid jagab Tööinspektsiooni töötervishoiu tööinspektor Arina Shepelev.

Küsimus:Töökaaslane,  kellega me paaris töötame tuleb tõbisena tööle. Mida peaksin ette võtma ning kes selle eest vastutab?, Tööinspektsiooni töötervishoiu tööinspektor: Tihtilugu oleme olukorras, kus meid ümbritsevad nii ilmselgete külmetusnähtudega teenindussektori töötajad kui kuuleme tööle tulles, kuidas üks või teine kolleeg kurdab halba enesetunnet, kuid asendajat ei ole või tööandja ise palus tööle tulla töötajate nappuse tõttu.

Vastab Arina Shepelev

Tootmistööliste hulgas valitseb aga arvamus, et haiguslehega koju jäämine toob endaga kaasa madalama palga kuu lõpus ning palgast kulude katteks ei piisa.Kes aga vastutab selle eest, et nt kaupluse või restorani klienditeenindaja või kassapidaja ei teenindaks meid kähiseva häälega või ilmselgete sesoonse haiguse sümptomitega. Sama küsimus tekib tööl, kui kolleeg on tõbine.Tõbisena tööle või inimeste sekka tulles seate paraku ohtu teiste inimeste tervise ja heaolu.Töötervishoiu ja tööohutuse seaduse kohaselt peab töötaja tööandjale või tema esindajale teada andma tööülesande täitmist takistavast tervisehäirest.  Ka kerge palavik alandab inimese tähelepanuvõimet ning tööülesannete täitmisel ohustab palavikuga töötaja nii enda kui ka teiste inimeste tervist. Üks tüüpilisest sümptomitest on ka lihasvalu, mis avaldab mõju tehtava töö kvaliteedile ning lõppude lõppuks ka inimese enda heaolule.Tööandjal on veelgi tähtsam roll sellises olukorras. Kuna tööandja peab tegema kõik selleks, et vähendada  terviseriske, peab ta tööl tõbist töötajat nähes selgitama töötajale, et ta peaks jääma koju ning ennast terveks ravima. See on kasulik ennekõike töötajale endale, sest välja ravimata haigus võib kaasa tuua tüsistusi. Samuti aitab see vältida kolleegide ja võimalike klientide nakatumist ning takistab viirushaiguse edasist levikut.

Allikas: tooelu.ee

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700