Autor: Raamatupidaja.ee • 9. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

MTA saadab alates tänasest välja maamaksuteateid

Maaomanikud hakkavad saama maamaksuteateid
Foto: https://pixabay.com
Maksu- ja tolliamet (MTA) saadab alates tänasest maaomanikele maamaksuteateid. Kokku saadetakse välja 369 292 teadet 309 659 isikule. Ligikaudu 80 protsenti teadetest jõuab inimesteni e-kirja vahendusel, 8 503 inimesele saadetakse info maksuteate kohta SMS lühisõnumiga ning 53 337 inimesele saadetakse teade posti teel.

MTA maksude osakonna juhataja Evelyn Liivamägi sõnul on MTA viimastel aastatel püüelnud selle poole, et vähendada paberil edastavate teadete hulka ja sellega seotud kulu. „Püüame leida alati inimeste jaoks sobivamaid kanaleid ühenduse võtmiseks, et vajaminev info oleks aegsasti ja hõlpsasti kättesaadav ning selleks kutsume inimesi üles eelistama elektroonilisi kanaleid ja ka ise aktiivselt e-maksuametis/e-tollis oma andmeid uuendama, et teated kohale jõuaksid,“ rääkis Liivamägi. 

„Lühisõnumiga ja e-postiga teateid hakkasime täna järjest välja saatma, paberil maamaksuteated peaksid adressaatidele kohale jõudma hiljemalt 15. veebruariks,“ selgitas Liivamägi.

Lühisõnumiga saavad maamaksuteate need isikud, kes eelmisel aastal esitasid füüsilise isiku tuludeklaratsiooni elektrooniliselt ning kes on märkinud kontaktidesse oma mobiiltelefoni numbri, aga mitte e-posti aadressi. SMS teavituse sisus on info maamaksuteate koostamisest e-maksuametis/e-tollis. Teate täpsema sisuga tutvumiseks peab e-maksuametisse/e-tolli sisenema ja seal teate avama.    Kuni 64-eurone maamaks mistahes kohaliku omavalitsuse üksuses asuvalt maalt tuleb sel aastal tasuda ühekorraga 2. aprilliks. Maamaksust, mis ületab 64 eurot, peab tasuma 2. aprilliks vähemalt pool, kuid mitte vähem kui 64 eurot. Ülejäänud osa maamaksust saab tasuda hiljemalt 1. oktoobriks.   Liivamägi tuletab meelde, et ka tänavu on maksumaksjal võimalus jätta osa tulumaksu tagastuse summast maamaksu katteks. „Ja kui tuludeklaratsiooniga on kõik korras, siis tagastame ülejäänud tagastamisele kuuluva tulumaksu tavapärases tempos.“  

Maamaksuteadetega seotud küsimuste puhul palub maksu- ja tolliamet pöörduda infotelefonile 880 0810 või [email protected]. Maa maksustamise ja maksuvabastuste rakendamisega seotud küsimustega palume pöörduda maa asukohajärgse omavalitsuse poole.

Allikas: Maksu- ja Tolliamet

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700