Autor: Raamatupidaja.ee • 18. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Finantsolukorra monitooring aitab juhil otsustada

Finantsolukorra monitooring aitab juhil otsustada
Foto: Pixabay
Raamatupidamisbüroo võib ettevõtjale pakkuda lisaks tavapärasele raamatupidamisele ka muid vajalikke ja väärtuslikke teenuseid. Näiteks tõi Vesiir hiljuti turule teenuse, mis aitab alustavatel väikeettevõtjatel regulaarse finantsolukorra monitooringu ja aruannete abil analüüsida oma äritegevuse finantsaspekti ning juhtida ettevõtet teadlikumalt ja oskuslikumalt.

Finantsaruanded annavad ettevõtte kohta palju informatsiooni, kuid selleks peab neid oskama lugeda ja tõlgendada. Väike-ettevõttel ei pruugi seda oskust esialgu olla, kuigi täpne ning õigeaegne info võib olla äriliste ja juhtimisotsuste langetamisel kriitilise tähtsusega. Igakuine finantsandmete monitooring võimaldab regulaarselt jälgida oma ettevõtte tervislikku seisundit, hinnata võimalikke riske ning teha korrektiive igapäevases juhtimistöös.

Raamatupidamisteenuste ettevõtte Vesiir OÜ asutaja ja juht Enno Lepvalts selgitab, et idee finantsolukorra monitooringu lisamiseks teenuste portfelli tuli sellest, et analüüsiti klientide soove ja käitumist ning leiti, et nii mitmelgi juhul kliendid lihtsalt ei teadnudki sellisest võimalusest. „Finantsmonitooringu sihtrühm on kliendid, kes tahavad teada ja aru saada enda ettevõtte käekäigust. Monitoorimine annab kliendile jooksvat tagasisidet selle kohta, milline on tema ettevõtte olukord ja kas on põhjust midagi muuta,“ rääkis Lepvalts. Teenus sisaldab lisaks tavapärastele bilansile/kasumiaruandele veel rahavoogude aruandlust, kokkulepitud kujul tulude ja kulude jälgimist, projektiaruandlust jms. Ka antakse info põhjal klientidele soovitusi, kuidas oleks tulusam edasi toimida. Andmed esitatakse kliendile vastavalt kokkuleppele, ent enamasti Exceli failina.

 „Iga monitooringukliendiga on aruandluse ulatus ja jälgitavad näitajad kokku lepitud. Kui me vastava aruandluse kliendi jaoks üles ehitame, siis oskame me seda ka lugeda ja nõu anda,“ täpsustas raamatupidamisbüroo Vesiir juht Enno Lepvalts.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700