Autor: Raamatupidaja.ee • 4. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kontrolli oma maksuvabastuse arvestamist

eesti.ee portaalis saab kontrollida oma maksuvaba tulu arvestamise avaldusi
Foto: Pixabay
Alates 1. detsembrist saavad pensionärid ning hüvitise saajad eesti.ee portaalist järele vaadata, kas sotsiaalkindlustusamet arvestab nendele pensioni või hüvitise maksmisel tulumaksuvabastusega.

Töötava pensionäri tulumaksuvabastus

Maksuvaba tulu arvestamise avaldused

Aasta maksuvabastuse kalkulaator

Kui hüvitise saajal või töötaval pensionäril on avaldus esitamata või on soov seda muuta, saab seda teha sealsamas – eesti.ee – kodanikule – toetused ja sotsiaalabi – tulumaksuvabastuse taotlemine. Avalduse võib saata ka e-kirja ([email protected]) või posti (Endla 8, Tallinn, 15092) teel. Lisaks saab oma avalduse tuua sotsiaalkindlustusameti klienditeenindustesse üle Eesti.

Kui inimene soovib, et maksuvaba tulu hakataks arvestama järgmisest kuust, tuleb avaldus esitada enne 20. kuupäeva. Pärast 20. kuupäeva esitatud avaldused võetakse arvesse ülejärgmisest kuust.

Sotsiaalkindlustusamet saadab sel ja järgmisel nädalal ka pensioni- ja hüvitise saajatele teated maksuvaba tulu arvestamise kohta. Teated saadetakse neile, kellel 2017. aastal töötasu sotsiaalkindlustusameti andmetel ei ole ja kellele amet paneb automaatselt maksuvabastuse ise peale. Lisaks saavad teated need inimesed, kelle pension või hüvitis ületab 2100 eurot kuus.

Need pensionärid, kes ei ole 2017. aastal töötanud, avaldust maksuvabastuse saamiseks sotsiaalkindlustusametile esitama ei pea. Nendel arvestab amet ise maksuvabastust lubatud määras.

Lisainfot saab sotsiaalkindlustusamet kodulehelt, toetuse infonumbrilt 661 0551 või e-posti aadressilt [email protected].

Allikas: Sotsiaalkindlustusamet

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700