Autor: Raamatupidaja.ee • 9. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Muudatused äritegevuses Soomes

Soome maksuametit tuleb teavitada äritegevuse muudatustest
Foto: https://pixabay.com/
Kuidas toimida, kui Eesti ettevõtte äritegevus Soomes muutub? Ja millistest muudatustest tuleb kindlasti teavitada Soome maksuametit?

Soomes tegutsevaid Eesti ettevõtjaid puudutavatest maksumuudatustest kuulete lähemalt 6. detsembril toimuval loengul Eesti OÜ Soome maksuarvestuse praktikum.

Lisainfo ja registreerimine SIIN.

Äritegevuses toimuvatest muutustest tuleb teavitada Soome maksuametit, kasutades Y-blanketti. Äritegevuse muutused võivad omada mõju näiteks nii, et ettevõttel tekib püsiv tegevuskoht käibemaksustamise või tulumaksustamise mõttes.

Ettevõte peab maksuametit teavitama, kui ettevõtte tegevus Soomes registreerimise käigus teatatuga võrreldes oluliselt muutub ning nimetatud muutus võib mõjutada käibe-, tööandja- või tulumaksustamisega seotud kohustusi Soomes.

Sellisteks muudatusteks võivad olla näiteks

Soomes praktiseeritud tegevuse jätkumine eeldatust kauemUus töövõtulepingUus äritegevusEeldatust pikem viibimine Soomes.

Muutumisteate (Y4, Y5 või Y6) lisana tuleb sõltuvalt ettevõtluse vormist uuesti esitada lisablankett 6204e Välismaise ettevõtte Soomes teostatava tegevuse selgitus või 6206e Välismaise kaupmehe või füüsilisest isikust ettevõtja Soomes teostatava tegevuse selgitus.

Kui välismaise ettevõtte registriandmed (näiteks nimi või kontaktandmed, tegevuse katkestamine, palkade maksmine, käibemaksukohustlus) muutuvad, tuleb ettevõttel esitada muudatuste kohta teave Y-blanketil (Y4, Y5 või Y6).

Y-blanketid leiate aadressilt www.ytj.fi.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700