Autor: Raamatupidaja.ee • 29. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

03.07 on eraisiku tulumaksu juurdemaksmise tähtaeg

Eraisiku tulumaksu juurdemaksmise tähtaeg läheneb
Foto: https://pixabay.com
Eelmise aasta kohta esitatud tuludeklaratsioonide alusel tekkis 12 900 inimesel tulumaksu juurdemaksmise kohustus kokku 3,1 miljoni euro ulatuses.

Maksu- ja tolliameti teenindusosakonna juhtivspetsialisti Hannes Udde sõnul on enne tähtaega vaid üksikud inimesed juurdemakstava tulumaksu tasunud, kuid kindlasti on soovitus seda veel enne tähtaega teha. „Hilisem tasumine toob automaatselt kaasa intresside tasumise kohustuse, mis makstavat summat veelgi suurendab,“ ütles Udde.

„Kui on ette teada, et tähtaegne tasumine võib olla raskendatud, siis soovitame igal juhul oma võlg ajatada. Kui ajatatav maksusumma jääb alla 20 000 euro ning maksegraafik on kuni 12 kuud, siis on võimalik võlg ajatada automaatselt e-maksuameti/e-tolli kaudu,“ lisas Udde.

Maksuvõla ajatamisel väheneb intress poole võrra ning ajatamistaotluse käik on sealsamas e-maksuametis/e-tollis ka jälgitav. Reeglina kuvatakse palve tasumisgraafik kinnitada juba peale taotluse lõplikku esitamist. 

Inimestele, kes tegelesid ettevõtlusega (FIE), kes said välistulu ja kasu vara võõrandamisest, on tulumaksu tasumise ja tagastamise tähtaeg 2. oktoober. Selleks kuupäevaks tuleb tasuda tulumaksu üle 16 000 inimesel summas 29,4 miljonit eurot. 

Seni on üle 1200 inimese esitatud deklaratsioonid veel kontrollis. Nende deklaratsioonide alusel kuulub eeldatavalt tagastamisel üle 300 000 euro, tagastamise tähtaeg on 2. oktoober.

Allikas: Maksu- ja tolliamet

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700