Autor: Raamatupidaja.ee • 11. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Professionaalsed raamatupidajad muudavad majanduse tugevamaks

Rahandusminister Sven Sester raamatupidajate päeva konverentsil 2016
Foto: Raul Mee
Rahandusminister Sven Sester sõnas raamatupidajate päeva konverentsil , et nii riik kui kliendid vajavad heade juhtimisotsuste tegemiseks ka tulevikus kvaliteetset raamatupidamisinfot ja ettevõtjad vajavad muutuste omaksvõtul ja nende potentsiaali ärakasutamisel professionaalset tuge. Ja seda tuge saavad anda professionaalsed raamatupidajad.

Rahandusministrina, kes vastutab riigi rahaasjade ja raamatupidamise eest, kinnitan, et riigi rahaasjad on jätkuvalt korras ja ka meie audiitor Riigikontroll on öelnud, et meie aruanded kajastavad riigi tegevust ja majandusseisu õigesti ja õiglaselt. Meie eelarve on koostatud väikese struktuurse ülejäägiga. Mõõduka nominaalse defitsiidiga me püüame meie majandust lisaks otsestele majanduskasvu toetavatele meetmetele ka fiskaalselt stimuleerida. Riigi laenukoormust me suurendada ei soovi, sest meie miinuseid ei pea maksma meie lapsed, kes tahavad suureks saades ise otsuseid teha, mitte olla vanemate tehtud otsuste lõksus. Seetõttu oleme me Eestis ajanud ja ajame ka edaspidi konservatiivset eelarvepoliitikat.

Viimase aja märgilisemaid muudatusi raamatupidamisvaldkonnas on täielik üleminek e-arvetele kõigis ettevõtete ja valitsuse vahelistes arveldustes. Ilmselt saab see otsus suunanäitajaks ka ettevõtete vahelistele protsessidele. Samuti võtame seaduses 21. sajandile kohase positsiooni, et ka algdokumendid ja raamatupidamisregistrid on üldjuhul masinloetavad, et hoida kokku inimeste tööaega, loodust ja teha protsessid maksimaalselt läbipaistvaks ja kasutajasõbralikuks. Toimuvat protsessi saab kirjeldada kui intelligentsete raamatupidamissüsteemide ja -programmide arengut, mis kokkulepitud protokolli nagu nt e-arve või e-kviitungi standard vahendusel suudavad omavahel inimese sekkumiseta suhelda.

Raamatupidajate tööpõld selle tõttu ei kao vaid muutub. Nii riik kui kliendid vajavad heade juhtimisotsuste tegemiseks ka tulevikus kvaliteetset raamatupidamisinfot ja ettevõtjad vajavad muutuste omaksvõtul ja nende potentsiaali ärakasutamisel professionaalset tuge. Ja seda tuge saavad anda professionaalsed raamatupidajad. Kutsun teid ka edaspidi heas koostöös muutma meie ettevõtluskeskkonda paremaks, läbipaistvamaks ja usaldusväärsemaks, et anda Eesti majandusele hoogu juurde. See parandab kõigi inimeste elatustaset ja toob ka raamatupidajatele uut tööd ja leiba.

Konverents Raamatupidajate päev 2016

 

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700