Autor: Raamatupidaja.ee • 17. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tulekul on uus riigihangete register

Väljatöötamisel on uus riigihangete register
Foto: https://pixabay.com
Täielikuks üleminekuks e-riigihangetele alustas rahandusministeerium koostöös infotehnoloogiakeskusega (RMIT) uue riigihangete registri väljatöötamist. Uue registri võimalused automatiseerivad ja kiirendavad e-hanke menetlusprotsessi nii hankijate kui pakkujate jaoks.

„Uus riigihangete register peab olema kasutajale mugav ja tänapäevane e-teenus,“ ütles riigihalduse minister Arto Aas. „Meie eesmärk on, et iga soovija oskaks registri vahendusel koondada endale huvipakkuvaid andmeid ja saaks hakkama riigihanke korraldamise või pakkumuse esitamisega.

"Vaatamata sellele, et olemasolev riigihangete register on saanud rahvusvahelist tunnustust tänu hanke tervikprotsessi elektrooniliseks viimisele koos arvukate päringuvõimalustega teistesse registritesse, ei ole see siiski piisav ja vajab uuendamist," lisas halduspoliitika asekantsler Agris Peedu. "Uus register võimaldab tõhusamalt kasutada innovaatilisi meetmeid, nagu näiteks hankepass, pöördmenetlus, innovatsioonipartnerlus, dünaamiline hankesüsteem, e-kataloogid jm."

Uue riigihangete registri väljatöötamiseks tehti esmalt eelanalüüs koos prototüübiga, kaasates seotud osapooli ja erinevaid huvigruppe. Register koos uute teenustega jõuab kasutajateni järk-järgult aastatel 2016-2019. Esimese teenusena valmib teadete avaldamise moodul koos veebiteenusega üle rahvusvahelise piirmäära hangete edastamiseks Euroopa Liidu Teataja võrguväljaandesse TED. 

Kasutajate vajadusi arvestava uue registrilahenduse väljatöötamiseks kaasatakse projekti hankijatest ja pakkujatest koosnev ekspertgrupp.

Juba praegu korraldatakse 80 protsenti riigihangete registris välja kuulutatud hangetest e-menetlusena. Täielik üleminek e-riigihangetele on plaanis aastaks 2018.

Uue registri planeeritud kogumaksumus on  2,5 miljonit eurot. Projekti eelanalüüsi koostas Datel AS, arendustöid teostab Nortal AS. Projekti tegevusi rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist ja riigieelarvest.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700