Autor: Raamatupidaja.ee • 29. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

KOVidele plaanitakse uut toetust

Sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna
Foto: Andras Kralla
Sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna saatis kooskõlastusringile määruse, millega toetatakse kohalike omavalitsuste koostööprojekte tööturul osalemist toetavate hoolekandeteenuste arendamiseks ja osutamiseks. Esimeses taotlusvoorus on projektidele ette nähtud kokku 5,3 miljonit eurot.

„Eestis on ligi 17 400 tööealist inimest, kelle tööturult eemalejäämise põhjus on kellegi hooldamine,“ ütles sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna. „Me peame erivajadustega ja ka hoolduskoormusega inimesi toetama, et võimaldada neil tööd teha ja olla aktiivsed ühiskonna liikmed. Sotsiaalne kaitse on seni seostunud eelkõige toetustega, kuid lisaks nendele vajavad inimesed toimetulekuks sageli rohkem mõnda teenust,“ lisas minister.

Nelja taotlusvooru käigus rahastatakse lähedaste hooldajate, eakate ning erivajadustega ja toimetulekuraskustega inimeste tööle saamist toetavate hoolekandeteenuste arendamist. Toetust võib saada näiteks tugiisikuteenuse, isikliku abistaja teenuse, päevahoiuteenus või sotsiaaltransporditeenuse arendamiseks. Kolmandas voorus toetatakse ka innovaatiliste sotsiaalteenuste ideede väljatöötamist ja piloteerimist.

Selleks, et teenused oleksid järjepidevad, toetatakse kohalike omavalitsuste piiriüleseid koostööprojekte. „Mõne maakonna piires on teatud teenuste vajajate hulk väike, mis teeb nende pakkumise kalliks ning paljudele omavalitsustele võimatuks. Koostöös arendatud teenused  võimaldavad edaspidi pakkuda paremat valikut erinevate maakondade elanikele ning samuti on nii võimalus esitada projekte omavalitsustel, kes haldusreformi raames ühinemisläbirääkimisi peavad,“ rääkis minister. 

Taotleja võib olla kohalik omavalitsus või omavalitsuste liit. Toimepiirkonna moodustamiseks peab taotleja kaasama partnerina vähemalt ühe kohaliku omavalitsuse üksuse, kuid toimepiirkonna miinimumsuurus ei tohi olla väiksem kui 5000 inimest.

Esimene taotlusvoor neljast kuulutatakse välja tänavu suvel, teine aasta lõpus. Esimeses voorus rahastatakse koduteenuse, tugiisikuteenuse, isikliku abistaja teenuse, päevahooldusteenuse ja intervallhooldusteenuse arendamist ja osutamist. Esimese taotlusvooru eelarve on 5 318 555 eurot. Kõigi nelja taotlusvooru kogumaht on 31 miljonit eurot, millest 28,3 miljonit moodustab Euroopa Liidu Sotsiaalfondi toetus.

 

Kooskõlastamisele saadetud määrusega saab tutvuda siin.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700