4. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus kaubamärkide eest kogutavate riigilõivude maksmise kord ja kontod

Muutus kaubamärkide eest kogutavate riigilõivude maksmise kord ja kontod
Foto: Pixabay
Alates 1. aprillist läks Patendiameti poolt kaubamärgi ja tööstusdisaini toimingute eest kogutavate riigilõivude haldamine üle Maksu- ja Tolliameti maksukohustuslaste registri andmebaasi.

Kaubamärkide ja tööstusdisainilahenduste toimingute riigilõivud tuleb alates 1. aprillist 2016 tasuda Rahandusministeeriumi kontodele:

SEB Pank – a/a EE571010220229377229 (SWIFT: EEUHEE2X)Swedbank – a/a EE062200221059223099 (SWIFT: HABAEE2X)Danske Bank – a/a EE513300333522160001 (SWIFT: FOREEE2X)Nordea Bank – a/a EE221700017003510302 (SWIFT: NDEAEE2X)

Riigilõivude tasumisel tuleb kasutada unikaalset viitenumbrit, mille taotleja saab Patendiametist oma e-posti aadressile kohe pärast toimingu kohta avalduse esitamist.

Nendele kontodele tasutud summad kajastuvad e-maksuametis isiku riigilõivu ja tagatiste kontol.

Kui riigilõivud on tasutud juba varem või tasutakse taotluse esitamise käigus enne Patendiametilt viitenumbri saamist, siis tuleb maksel viitenumbri väli jätta täitmata. Sel juhul tuleb Patendiametile edastada riigilõivu tasumise andmed ([email protected]).

Kui maksekorraldusel puudub viitenumber, kuid pangakonto on õige, liigub raha isikuga seotud e-maksuameti riigilõivu ettemaksukontole ja seda saab toimingu tegemiseks kasutada makse teinud isiku soovil.

Riigilõivude ja tagatiste ettemaksukontole tasutud summasid ei kasutata isiku teiste maksukohustuste tasumiseks. Enammakstud lõivude tagastamise taotlus tuleb endiselt esitada riigilõivu võtjale ehk Patendiametile, kelle juures sooviti riigilõivuga seotud toimingut teha.

Kaubamärgi ja tööstusdisaini toimingutega seotud nõuete haldajaks jääb Patendiamet.

Patendi, kasuliku mudeli ja geograafilise tähise toimingute riigilõivude haldamises ei muutu varasemaga võrreldes midagi.

Lõivude info vt täpsemalt Patendiameti veebilehelt.

Autor: Patendiamet

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700