Autor: Tuuli Seinberg • 16. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fitek tahab Eesti tehnoloogia viia Euroopasse

Fiteki tegevjuht Karl-Eric Schneider
Foto: erakogu
OpusCapita järglane Fitek liigub e-arveldamise juurest finantseeringute automatiseerimise ja müügiarvete finantseerimiseni ning tahab jõuda siin arendatavate teenustega ka Euroopa turule.

Alates 15. veebruarist Balti turul tegutsev Fitek on Soome Posti Gruppi kuulunud OpusCapita järglane ja selle põhitegevus on ettevõtete finantsprotsesside automatiseerimine ja e-arvelduslahenduste pakkumine. Ettevõtte omanik on era- ja riskikapitaliettevõte BaltCap.

Fiteki tegevjuht Karl-Eric Schneider selgitab, et Fitek pakub ettevõtetele lahendusi, millega saab märgatavalt vähendada finantsprotsessidele kuluvaid ressursse. „Eesti riigil on uus suund – käesoleva aasta jooksul plaanitakse avalikus sektoris minna üle masinloetavatele e-arvetele. Fiteki strateegia ühtib Eesti riigi strateegiaga ning need ettevõtted, kes meie kaudu e-arveid saadavad ja vastu võtavad, on e-arvelduseks valmis ja täiendavaid samme astuma ei pea,“ kommenteeris Schneider.

Ettevõte tegeleb ka paberarvete vastuvõtmise ja saatmisega. Lisaks ostuarvete vastuvõtmisele kuulub teenuste hulka ostuarvete kinnitusring, millel on suur kasvupotentsiaal. „Järgmised sammud on lahendused meie klientide CRM-ist ja/või otse arvete saatmine ja arvete vastuvõtmine otse raamatupidamistarkvaradesse. Sealt edasi on erinevad võimalused arenguks: kuidas automatiseerida ja kiirendada ettevõtete finantseerimise vajadusi otse kasutusel olevates tarkvarades; mõtleme ka faktooringule või müügiarvete finantseerimisele,“ rääkis Schneider tulevikuplaanidest ja lisas, et tänased arvelahendused on vajalikud laiale rühmale väikeettevõtjast suurettevõtteni, ent tooteportfelli on plaanis laiendada pigem keskmiste ettevõtete suunas. „Peame silmas ka avalikku sektorit ning sellega arveldajaid, nendevaheline ostu-müügisuhtlus peaks tulevaks aastaks minema masinloetavatele arvetele.“

Tänased kliendid on kasvulava

Fitek tahab olla finantstehnoloogia esirinnas ja minna arendatavate lahendustega ka Euroopa turule.„Euroopasse mineku teenuste sisust veel täna ei räägiks. Suuresti kasutame tänaseid kliente kasvulavana. Kui arendatavad teenused on katsetamise faasist edasi jõudnud ja hakkavad end ka ära tasuma, siis saame oma plaane edasi kujundada,“ avaldas Fiteki tegevjuht.

Schneider lisas, et kuna Eesti on E-arvete kasutusevõtul Euroopas esirinnas, saavad nad kindlasti kasutada oma kogemusi ja tehnoloogiat ka nendes maades, kus alles selle mõtteviisiga harjutakse: „2018. aastal peab Euroopa Liidu avalik sektor arveldama e-arvetega ning kindlasti on meil šansse oma toodetega ka mujal Euroopas.  Konkreetsemad tooted ja teenused, millega laienetakse, otsustatakse vastavalt turu arengutele.“

Fitek on finantstehnoloogia lahenduste pakkuja, mille eesmärk on vähendada ettevõtete finantsprotsessidele kuluvat aega ja raha. Fitek tegeleb ka e-arvelduse lahenduste pakkumisega. Ettevõte tegutseb Eestis, Lätis ja Leedus ning annab tööd kokku 120inimesele.

 

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700