15. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SimplBooks uuendas sisu ja vormi

SimplBooks uuendas nii välimust kui võimalusi
Foto: SimplBooks
SimplBooks käib ajaga kaasas ja tegi kasutajaliidesele põhjaliku uuenduse nii välimuse kui ka tehniliste võimaluste poolest. Programmi loogika ja ülesehitus jäid samaks, muutus välimus ja lisandusid mõned uued funktsioonid, mida küsiti just raamatupidajate poolt.

Uus versioon läks üles 02.12.2015 ning on kättesaadav kõigile kasutajatele.

Vana kujundus töötab uue kujundusega paralleelselt kuni selle aasta lõpuni

SimplBooks-i uus ja vana kujundus töötavad paralleelselt kuni aasta lõpuni. Uue ja vana kujunduse vahel liikumine toimub lihtsalt ja vaid ühe-kahe klikiga (üleval paremal menüüs). “Tegime seda selleks, et kasutajatele oleks üleminek valutum. Kui on kiireid toiminguid vaja teha, kus ei jõua uue kujundusega veel harjuda, siis saab vanas kujunduses kiired asjad ära teha ning hiljem omale sobival ajal uue kujundusega tutvuda.”

Foto: Simpl Books

Mis on uue versiooniga muutunud?

Uued staatused (värvilised read kadunud)

Varem oli nimekirjades igal real värviline taust, mis tähistas selle objekti staatust (näiteks müügiarve makstud, maksmata või saatmata). Nüüdsest on staatusel eraldi veerg, mis muuhulgas võimaldab staatuse järgi sorteerida või otsida. Nimekirja veerge saab seadistada paremal üleval oleva hammasratta ikooni alt.

Foto: SimplBooks

Põhjalik otsing ja filtreerimine

Ühe esimese olulise uuendusena täiendati nimekirjade filtreerimise ja otsimise funktsionaalsust. Vajalikke andmeid on nüüd oluliselt lihtsam otsida. Kõigisse nimekirjadesse, kus varem oli üldine otsing, on lisatud täpsem veerupõhine otsing. Ehk siis nt müügiarvete puhul võib otsida staatuse, arve summa, koostamise kuupäeva vms järgi. Lisaks saab otsida numbrite ja kuupäeva väljadelt vahemikke ning kuni või alates väärtusi. Tulemuseks on see, et nimekirjadest saab lihtsasti välja võtta andmed nt kuu põhiselt või kliendi ja kuu põhiselt.

Foto: SimplBooks

Esimesena Eestis – mobiilidele kohanduv raamatupidamistarkvara (ing. k. “responsive”)

See tähendab, et tarkvara menüü ja elemendid kohanduvad automaatselt seadme ekraaniga. Väiksema ekraaniga (nutitelefon või tahvelarvuti) liiguvad elemendid üksteise alla ning seetõttu ei pea skrollima vasakult paremale. See teeb väga mugavaks kiired ja ootamatud toimingud – näiteks müügiarve loomine ning saatmine.

Foto: SimplBooks

Andmed kergemini leitavad – ristviitamine

Uue kasutajaliidesega on täiendatud linkimist/liikumist erinevate süsteemi osade vahel. Eesmärgiks on lihtsustada ja kiirendada vajaliku info leidmist süsteemis. Mida see praktikas tähendab? Nt müügiarve võib SimplBooks süsteemis olla seotud järgmiste süsteemi objektidega: kreeditarved, laekumised, laodokumendid jne. Seni ei olnud kõik sellised seosed alati selgesti välja toodud ning ei olnud seotud andmetele otseviidet (linki).

Foto: SimplBooks

Kuupäevade formaat ja sisestamine

Pärast pikka ootamist muutus lõpuks ka kuupäevade sisestamine mugavamaks. Kuupäeva väljadele saab nüüd kuupäevi ise sisestada ilma kalendrit kasutamata ning kuupäevasid kuvatakse kohalikus formaadis, milleks Eestis on pp.kk.aaaa.

 

Foto: SimplBooks

Uus abikeskkond + lisandus foorum

Foorum võimaldab paremini otsida korduvaid küsimusi-vastuseid ning ka kasutajatel omavahel suhelda. See tähendab kiiremat infovoogu ja mugavamat kasutajatuge. Muutunud on ka abikeskkond, millele pääsete ligi siit – support.simplbooks.ee. Abikeskkonnas tuleb veel hulganisti parandusi nii kasutusjuhendite, kui foorumi poolelt.

Foto: SimplBooks

SimplBooks teeb raamatupidajatele ja raamatupidamisbüroodele personaalse pakkumise ning tarkvara tutvustuse! Võta ühendust:

Rene Mereswww.simplbooks.ee+372 522 46 58

[email protected]

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700