Autor: Äripäev • 21. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kes on Eesti ihaldatumad tööandjad?

Skype on Eesti tudengite seas populaarseim tööandja
Foto: Veiko Tõkman
Tööandja brändingu agentuur Instar tegi tudengite seas uuringu ja selgitas välja Eesti ettevõtted, kuhu tudengid kõige rohkem tööle ihkavad.

Uuringu tulemusel selgus, et Eesti ihaldatumad tööandjad on Skype Technologies, Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) ja Eesti Energia.  

Aprillis tehtud uuringule vastanutest 53 protsenti eelistab töötada erasektoris, 29 protsenti avalikus sektoris ja 16 protsenti soovib olla enesele ise tööandjaks. Kolmandas sektoris soovib töötada 2% vastanutest.

Instar EBC konsultant Kersti Vannas ütles, et eelmiste aastatega võrreldes on noorte hulgas suurenenud nii erasektori populaarsus tööandjana kui ka soov olla enesele tööandja. "Avalik sektor on endiselt populaarne, kuid  noored on töökoha valikul valmis vahetama avaliku sektori stabiilsuse erasektori muude hüvede vastu," märkis Vannas.

Töökoha valikul on tudengitele kõige olulisem, et töö oleks huvitav ja arendav, ettevõtte juhid oleks kompetentsed ja ettevõte kohtleb töötajaid võrdselt ja õiglaselt. 

"Uuringu tulemused näitavad, et noortele pole töökoha valikul väga oluline mitte ainult töö sisu, vaid seda täiendavad töökaaslased ja eriti juhid, kelle kompetentsus ja asjatundlikkus on muutunud aastate lõikes üha olulisemaks," lisas Vannas.

Tudengitelt uuriti ka nende netopalgaootusi ning keskmine palgasoov oli 1217 eurot. Enamiku netopalga ootus jäi 900-1199 euro vahele (33%). 

Atraktiivseimad tööandjad majandus- ja IT-tudengite hinnangul:

Majandustudengite TOP 3

Skype

SwedbankEesti Pank

IT-tudengite TOP 3

SkypeMicrosoft

Transferwise

Instari tööandja maine uuringus osales 1000 üliõpilast majanduse, infotehnoloogia, ehituse, humanitaar-, inseneri-, logistika ja teistelt bakalaureuse, magistri ja doktoriõppe erialadelt 15 Eesti kõrgkoolist. Uuringut tehakse alates 2010. aastast

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700