Muutub hädaolukorrast teavitamise kord

Hädaolukorrast teavitamise kord muutub
Hädaolukorrast teavitamise kord muutub

Vabariigi Valitsus kiitis heaks määruse, mis muudab hädaolukorrast või hädaolukorra tekkimise vahetust ohust teavitamise korda.

Siseminister Hanno Pevkuri sõnul oli eelnõu eesmärgiks lihtsustada teavitamist hädaolukordadest ja nende tekkimise vahetutest ohtudest. “Tulevikus teavitavad asutused ja juriidilised isikud oma ülesannete täitmisel või tegevusalal tekkinud hädaolukorrast andes ohuolukorrast ülevaate elektrooniliselt siseministeeriumi hallataval veebilehel. Olukorraülevaate veebilehel moodustatakse iga hädaolukorra kohta oma leht, mida saavad kõik veebilehe kasutajad, st teavitamise kohustusega asutused ja juriidilised isikud, vaadata ning täiendada,’’ lausus minister ning lisas, et hetkel on olukorraülevaate veebilehe prooviversioon juba valmis ja testimisel. 

Pevkur täiendas, et tulevikus loobutakse teavitamisel ka senisest hädaolukorra arvulistest määratlustest. „Pole oluline, kas kannatanuid on näiteks alla kümne või üle selle, kas metsatulekahju on üle 500 ha maa-alal või reostus suurem 10 tonnist. Oluline on, et võimaliku hädaolukorra puhul saaks operatiivselt otsustada, kas juhtumist on vaja teavitada või mitte,“ ütles siseminister.

„Lisaks täpsustakse määrusega ka hädaolukordi, millest peab teavitama. Näiteks on riigi infosüsteemi ametil (RIA) praegu kohustus teavitada siseministeeriumi küberrünnakutest. See asendatakse ajakohasema kohustusega teavitada ulatuslikust küberintsidendist või sellisest intsidendist, mis ohustab või võib ohustada elutähtsa teenuse toimepidevust,’’ märkis Pevkur.

Määrus jõustub 1. jaanuaril 2016.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Innovatiivne ja suurte võimalustega Microsoft Dynamics NAV

Keskmistele ja suurtele ettevõtetele mõeldud Dynamics NAV on Microsofti majandustarkvaradest globaalselt enim müüdud ja kiiremini arenev lahendus, mida on viimasel kümnendil jõuliselt arendatud.

Dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem

Ellrex digidoc on ettevõtte dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem mis on eraldatud raamatupidamise programmist.

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Tööriistad