Autor: Raamatupidaja.ee • 19. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata, kuidas liiguvad maksed pühade ajal

Pühade ajal on pankadevahelised maksed häiritud
Foto: Julia-Maria Linna
Pühade ajal liiguvad maksed tavapärasest erinevalt, sestap on soovitatav maksed varakult planeerida ja üle vaadata, kuidas erinevates pankades töö on korraldatud.

SWEDBANK

Riigisisesed arveldused 22.juunil alates 16.00-st kontoris ja 16.30-st elektroonilistes pangakanalites ning 23.-24.juunil tehtud siseriiklikud maksed võetakse küll vastu, kuid edastatakse saaja panka 25.juunil.

Kõik Swedbanki pangasisesed maksed toimivad tavapäraselt ning samuti saab kiirelt ülekandeid teostada mobiilimaksega.

Välisarveldused 22. juunil tehtud ekspressmaksed, euroopa kiirmaksed ja Swedbanki grupi sisesed maksed edastatakse saaja- või korrespondentpanka samal pangapäeval (22.06.2015), kiirmaksed ja euroopa maksed järgmisel pangapäeval (25.06.2015), tavamaksed ülejärgmisel pangapäeval (26.06.2015).

Juhul kui saaja panga või korrespondentpanga asukohariigis on riigi- või rahvuspüha, võib makse liikumise aeg pikeneda.

SEB PANK 

Pangasisesed arveldused Kõik SEB Panga sisesed maksed jõuavad ka pühade ajal saaja kontole üldjuhul kohe, kuid mitte hiljem kui ühe tunni jooksul.

Euroopa maksed 22.–24. juunini toimuvad Euroopa maksed tavapärasel viisil.

Välismaksed (v.a Euroopa makse) Lühendatud tööpäeva tõttu palume 22. juunil pöörata tähelepanu välismaksete tegemise kellaajale.

Arvelduste tähtajad 22. juunil tehtud välismaksed (v.a Euroopa makse) edastame saaja panka ja/või korrespondentpanka järgmise ajakava kohaselt:

tavamaksed edastame 26. juunil;kiirmaksed, mis tehakse - hiljemalt kell 11.00, edastame 25. juunil; - pärast kella 11.00, edastame 26. juunil.ekspressmaksed ja SEB grupi sisesed maksed, mis tehakse - hiljemalt kell 11.00, edastame samal päeval; - pärast kella 11.00, edastame 25. juunil;

Juhime Teie tähelepanu sellele, et Euroopa maksed edastatakse juhul, kui maksejuhis on korrektselt sisestatud. Makseid tühistada Eesti puhkepäevadel ei saa.

Arveldused Eesti ja rahvusvaheliste väärtpaberitega 23. ja 24. juunil arveldusi väärtpaberitega (aktsiad, võlakirjad ja fondiosakud, sh pensionifondid) ei toimu.

Soovitame pühade ajal tehtavad ülekanded kavandada varakult ja võimaluse korral kasutada pangasisest arveldamist.

Mobiilimaksed töötavad ka pühade ajal Mobiilimakse laekub otsekohe, sh nädalavahetustel ja riigipühadel, ning ka eri pankade vahel, kes seda teenust osutavad (praegu pakuvad mobiilimakset vaid SEB ja Swedbank). Vaadake lähemalt: www.seb.ee/igapaevapangandus/teeninduskanalid/mobiilimaksed Lisainfo klienditoe telefonil 665 5100 või Skype’i teel (kasutajanimi seb.eesti).

DANSKE BANK 

Seoses pühadega ei ole Danske Bankis 22. juunil lühendatud välismaksete täitmiseks võtmise tähtaegu.

Välismaksed võetakse täitmiseks samal arvelduspäeval, kui maksekorraldus on saabunud panka 22. juunil enne kella 17.00, EU-, kiir- ja ülikiirmakse enne kella 15.00 ning grupisisene makse enne kella 16.00.

Eesti maksed võetakse täitmiseks ja edastatakse saaja panka tavapäraselt - samal arvelduspäeval, kui maksekorraldus on saabunud panka 22. juunil enne kella 16.30.

LHV

Pangasiseseid ja Euroopa makseid tehakse tavapäraselt, kuid tuleb arvestada, et välismakseid pühade ajal ei tehta. LHV järelmaksu klienditugi töötab 23.–24. juunil kell 10–18.

NORDEA

19. juunil tehtud välismakseid töödeldakse Soome pühade tõttu tavapärasest erinevalt:

Nordea Eestist välja saadetud välismaksekorralduse väärtuspäev nihkub ühe tööpäeva võrra edasi (enne 15:30 panka laekunud tavamaksel 25. juuni)sama väärtuspäeva makseid teostada ei saa;klientide kontodele laekuvad need välismaksed, mis on saadetud otse Nordea Eestile.

Lühendatud tööpäeval, 22. juunil toimub maksete töötlemine tavapärastel aegadel. Makse edastamiseks samal pangapäeval on oluline, et makse sooritatakse enne kella 15.30.

23.–24. juunil tehtud maksed edastatakse saaja panka järgneva ajakava kohaselt:

Pangasisesed maksed

Kõik Nordea Eesti sisesed maksed jõuavad ka pühade ajal saaja kontole üldjuhul kohe, kuid mitte hiljem kui ühe tunni jooksul. 23.–24. juunil teostatud tehingud kajastatakse konto väljavõttel järgmise pangapäeva kuupäevaga (25. juuni).

Euromaksed

23. ja 24. juunil laekunud maksekorraldused edastatakse 25. juunil;Samuti edastatakse Eesti-sisesed kiirmaksed saaja panka 25. juunil;

Välismaksed

Riiklikel pühadel, 23.–24. juuni ei toimu välismaksete töötlust. Kõigi välja saadetud maksete väärtuspäevad lükkuvad vastavalt pühadele edasi.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700