23. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Finantsjuhi roll firmas: hoida tagatuba korras

Juba neljandat korda valisid BIG4 audiitorbürood ja Äripäev välja aasta mõjukaima finantsjuhi. Žüriiliikmete sõnul oskab hea finantsjuht hoida tagatoa korras ning vajadusel tõmbab ka tuure maha.

„Head finantsjuhti iseloomustab see, et ta hoiab asju kontrolli all. Tagatuba on korras, info kiire ja korrektne,“ iseloomustas head finantsjuhti PriceWaterhouseCoopersi partner ja žürii liige Ago Vilu. Ta lisas, et hea finantsjuht oskab kaasa aidata ka äri arengule ning on ettevõtte juhi hea partner.

Samuti žüriis olnud Deloitte Eesti partner ja vandeaudiitor Veikko Hintsov lisab, et finantsjuht hoiab ettevõtte rahaasjad korras, kuid saab teenimatult vähese tähelepanu osaliseks. „Näeme, kui palju rasket tööd teevad finantsjuhid. Tihti neid ei tunnustata piisavalt. Arvame, et tagatubadest inimeste väljatoomine on igati väärt mõte, sest finantsjuhid osalevad protsessides ja ettevõtted on neist väga sõltuvad,“ rääkis Hintsov. Tema sõnul pole finantsjuhi tegevus alati nähtav ja arusaadav, kuid neid on oluline välja tuua ja ära märkida.

Ivar Kiigemägi, Ernst&Youngi partner, lisas, et hea finantsjuht mängib ettevõtte edus väga suurt rolli. „Tema roll ettevõtte edus on suur. Kui finantsjuht ei ole hea, siis võib see firma arengule piirid peale panna,“ kommenteeris Kiigemägi.

Finantsjuht ühendab tema sõnul erinevate osakondade mõtteid ning võib-olla tõmbab teinekord tuure vähemaks, samuti toob hea finantsjuht välja riske, millele tihti ei mõelda. „Finantsjuhi roll ettevõttes on väga lai ja oluline,“ lisas Kiigemägi.

Aasta mõjukaim finantsjuht 2015

20. märtsil kogunenud žürii valis nomineeritute hulgast välja viis finalisti. Võitja kuulutatakse välja 16. aprillil Pärnu finantskonverentsil.

Edasi loe Äripäevast!

Autor: Kaisa Gabral, Tuuli Seinberg

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700