13. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Omniva tunnustas e-arveid toetavat tarkvara

Omniva tunnustas sel nädalal sertifikaadiga majandustarkvara ettevõtet Directo, kelle tarkvara toetab nüüd ka e-arvete kasutamist.

„Innovaatilise ettevõttena püüame alati pakkuda oma klientidele efektiivsust tõstvaid uusi lahendusi,“ tõdes Directo müügidirektor Egon Leego, kelle sõnul on e-arved suurepärane võimalus kasutada tänapäevast tehnoloogiat ja selle kaudu vähendada ettevõtte üldkulusid. Directol on Omniva arvekeskusega liides alates selle loomisest ehk aastast 2009.

Sajad Directo kliendid kasutavad erinevas vormis ja mitmete teenusepakkujate kaudu e-arve lahendusi. „Praktika on tõe kriteerium ja trendina võib mainida, et meie kliendid, kes on võtnud kasutusele mõne e-arve teenuse, ei ole enam nõus sellest loobuma,“ märkis Leego. Ta rõhutas ka seda, et Omniva arvekeskusega on Directo kliendil kõige lihtsam liituda, sest sellega ei kaasne mingit tehnilist seadistamist.

Sander Aasna, Omniva ärisüsteemide üksuse juht, andis ürituse käigus ülevaate arvekeskuse lahendustest ning uutest suundadest. „Omniva sisenes eelmisel aastal Läti turule ning oleme seal täielikus funktsionaalsuses,“ ütles Aasna, kes täpsustas, et rakendus on avalikult töös ning esimesed kliendid on juba lepingud sõlminud ja kasutavad arvekeskust.

Aasna sõnul täieneb liidestus arvekeskuse ning majandustarkvarade vahel. „Täna liigutame arveinfot, kontoplaani ning dimensioone, peatselt saab see täiendust ning oleme suutelised vahetama ka kasutajate põhiandmeid,“ selgitas Aasna, kelle sõnul on üldjuhul majandustarkvaras andmed olemas ning ei ole mõtet käsitsi neid arvekeskusesse sisestada.

Aasna märkis veel, et raamatupidamises tuleb jätkuvalt käsitööd vähendada. Tema sõnul võtab ettevõtetes lisaks arvete paberil ja PDF-idena  menetlemine ka kuluaruannete tegemine suure aja raamatupidaja ja aruande esitaja ajast.

Aasta teiseks pooleks valmib  võimalus Omniva arvekeskuses luua kuluaruandeid, millega siduda elektrooniliselt kõik kuludokumendid. „Meie nägemuse järgi tuleb kuludokument üles pildistada ning peale seda liigub see juba koos kuluaruandega kinnitusringi, mille saab juht kinnitada,“ selgitas Aasna, kelle sõnul on võimalik infot  seejärel liigutada majandustarkvarasse ning raamatupidamisse.

Lisaks Directole on Omniva sertifikaate väljastanud kokku 13 ettevõttele: DataCatering OÜ, Columbus Eesti AS, HÄT Systems OÜ, Fujitsu Estonia AS, BCS Itera AS, Sysdec AS, Tresoor Tarkvara OÜ, San Revilo AS, Excellent Business Solutions Eesti AS, Gaiasoft OÜ, Tarkvaralabor OÜ, Taavi Tarkvara OÜ ja Vesiir OÜ.

Sertifikaadid väljastatakse majandustarkvara ettevõtetele, kelle loodud tarkvara võimaldab saata ja vastu võtta e-arveid Omniva e-teeninduse vahendusel. 

Autor: Tuuli Seinberg, raamatupidaja.ee

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700