Võrdle palka Euroopa kollleegide omadega

Rahvusvahelise personaliotsingufirma Robert Waltersi enam kui 20 riiki hõlmav palgaülevaade käsitleb kõige põhjalikumalt finantsspetsialistide, raamatupidajate ja pankurite palkasid.

London (Inglismaa)
Londonis on praegu suur vajadus pangaregulatsiooni spetsialistide järele – finantsteenuste firmad suurendavad töötajate arvu, et toime tulla reeglite kasvava hulgaga. Eriti nõutud on inimesed, kes suudavad uued reeglid ka mittefinantsistidele ära seletada. Kui tavaliselt võis teise organisatsiooni tööle liikumisega saavutada 10–15%-protsendise palgatõusu, siis mõnel finantsregulatsiooni spetsialistil tõusis palk sellise liigutusega isegi kuni 60 protsenti.
Teise trendina toob Robert Walters Global Salary Survey välja, et ettevõtted näevad rohkem vaeva uute ja vähese töökogemusega raamatupidajate kinni hoidmisega – pakutakse näiteks paindlikumat tööaega ja mitterahalisi hüvesid. Immigratsioonipoliitika muutumise tõttu on tööturule lisanduvate raamatupidajate hulk vähenenud. Teiselt poolt aga on ettevõtete nõudmine finantsspetsialistide ja raamatupidajate järele praegu suurim pärast 2008. aastat. (Vt tabel 1.)

Dublin (Iirimaa)
2014. aastal kasvas Dublinis vajadus finantsspetsialistide järele tuntavalt, 2015. aastaks prognoosib Robert Walters samuti suurt nõudlust, eriti siseaudiitorite ja regulatsioonide täitmise raamatupidamise vallas. Nõutud on tugevate analüütiliste oskustega töötajad – nii rahanduses, turunduses kui ka IT-alal leiavad hästi tööd ka puhta matemaatika, statistika ja muude kvantitatiivsete teaduste taustaga inimesed. (Vt tabel 2.)
 

 

Saksamaa
Kasvab nõudmine töötajate järele, kellel on töökogemus rahvusvahelistest ettevõtetest ja maatriksstruktuuridest ning lisaks saksa keele valdamisele hea inglise ja veel mõne muu keele oskus. Eriti otsitud on ettevõtete kasvava rahvusvahelistumise tõttu spetsialistid, kes tunnevad ka USA raamatupidamisstandardeid (GAAP). Puudus on keskastme juhtidest-spetsialistidest finants- ja raamatupidamisalal. (Vt tabel 3.)

Pariis (Prantsusmaa)
2014. aasta teises pooles kasvas nõudmine siseaudiitorite ja konsolideerimist valdavate raamatupidajate järele. Ka tänavu on oodata suurt vajadust kogenud ja tugevate tehniliste oskustega spetsialistide, näiteks finantskontrollerite järele. Mõnes nišis võivad palgad tõusta 10–20 protsenti. Väga nõutud on ka mitmekeelsed ja rahvusvahelise kogemusega spetsialistid, kes on valmis tööga seoses kolima. (Vt tabel 4.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Täismahus palgavõrdlust loe värskest RP PRAKTIKUST!

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Merit Palk

Merit Palk on kaasaegne pilvetehnoloogias palgaprogramm, kus professionaalsed võimalused on ühendatud kasutamise lihtsusega. Teil pole vaja süveneda erinevate tasude ja maksude arvestamise nüanssidesse, kogu tarkus on programmis olemas ning tulemus alati 100% õige.

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers otsib RAAMATUPIDAJAT

PricewaterhouseCoopers AS

04. veebruar 2019

Uudised

Tööriistad