Võrdle palka Euroopa kollleegide omadega

Rahvusvahelise personaliotsingufirma Robert Waltersi enam kui 20 riiki hõlmav palgaülevaade käsitleb kõige põhjalikumalt finantsspetsialistide, raamatupidajate ja pankurite palkasid.

London (Inglismaa)
Londonis on praegu suur vajadus pangaregulatsiooni spetsialistide järele – finantsteenuste firmad suurendavad töötajate arvu, et toime tulla reeglite kasvava hulgaga. Eriti nõutud on inimesed, kes suudavad uued reeglid ka mittefinantsistidele ära seletada. Kui tavaliselt võis teise organisatsiooni tööle liikumisega saavutada 10–15%-protsendise palgatõusu, siis mõnel finantsregulatsiooni spetsialistil tõusis palk sellise liigutusega isegi kuni 60 protsenti.
Teise trendina toob Robert Walters Global Salary Survey välja, et ettevõtted näevad rohkem vaeva uute ja vähese töökogemusega raamatupidajate kinni hoidmisega – pakutakse näiteks paindlikumat tööaega ja mitterahalisi hüvesid. Immigratsioonipoliitika muutumise tõttu on tööturule lisanduvate raamatupidajate hulk vähenenud. Teiselt poolt aga on ettevõtete nõudmine finantsspetsialistide ja raamatupidajate järele praegu suurim pärast 2008. aastat. (Vt tabel 1.)

Dublin (Iirimaa)
2014. aastal kasvas Dublinis vajadus finantsspetsialistide järele tuntavalt, 2015. aastaks prognoosib Robert Walters samuti suurt nõudlust, eriti siseaudiitorite ja regulatsioonide täitmise raamatupidamise vallas. Nõutud on tugevate analüütiliste oskustega töötajad – nii rahanduses, turunduses kui ka IT-alal leiavad hästi tööd ka puhta matemaatika, statistika ja muude kvantitatiivsete teaduste taustaga inimesed. (Vt tabel 2.)
 

 

Saksamaa
Kasvab nõudmine töötajate järele, kellel on töökogemus rahvusvahelistest ettevõtetest ja maatriksstruktuuridest ning lisaks saksa keele valdamisele hea inglise ja veel mõne muu keele oskus. Eriti otsitud on ettevõtete kasvava rahvusvahelistumise tõttu spetsialistid, kes tunnevad ka USA raamatupidamisstandardeid (GAAP). Puudus on keskastme juhtidest-spetsialistidest finants- ja raamatupidamisalal. (Vt tabel 3.)

Pariis (Prantsusmaa)
2014. aasta teises pooles kasvas nõudmine siseaudiitorite ja konsolideerimist valdavate raamatupidajate järele. Ka tänavu on oodata suurt vajadust kogenud ja tugevate tehniliste oskustega spetsialistide, näiteks finantskontrollerite järele. Mõnes nišis võivad palgad tõusta 10–20 protsenti. Väga nõutud on ka mitmekeelsed ja rahvusvahelise kogemusega spetsialistid, kes on valmis tööga seoses kolima. (Vt tabel 4.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Täismahus palgavõrdlust loe värskest RP PRAKTIKUST!

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem

Ellrex digidoc on ettevõtte dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem mis on eraldatud raamatupidamise programmist.

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Valdkonna tööpakkumised

KAARLI HAMBAPOLIKLIINIK otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Tripod Grupp OÜ

30. november 2018

Uudised

Tööriistad