Big4 maksujuhid: Helm on teinud head tööd

Rahvusvaheliste audiitor- ja nõustamisvõrgustike KPMG, EY, PwC ja Deloitte (Big4) maksuvaldkondade juhid rõhutavad, et MTA peadirektor Marek Helm on ameti juhtimisel ja arendamisel teinud väga head tööd.

Big4 maksujuhid märgivad oma teates, et MTAs Helmi käe all läbi viidud struktuurilised reformid ja vaimsuse kujundus on aidanud maksuhalduri kvaliteeti oluliselt tõsta. See väljendub näiteks maksumaksjate jaoks üha mugavamas  e-maksuameti keskkonnas ja füüsiliste isikute jaoks kiirelt tagastatavas tulumaksus. Ettevõtjad on saanud kindlustunde, et maksuhaldur ei muuda oma seisukohti üleöö ning seisab oma kontrollitegevusega hea õiglase maksukonkurentsi ja ausa ettevõtluskeskkonna eest.

Päris kindlasti ei ole MTA “valmis”, vaid paljusid protsesse tuleb pidevalt edasi arendada, kuid viimase paari aasta arengud on näidanud, et MTA on elujõuline ja kompetentne. Hiljutised avalikku poleemikat tekitanud ametiautode kasutuse ning ehitusplatside süstemaatilise kontrolli aktsioonid ei ole kindlasti kvalifitseeritavad maksuhalduri ülereageerimise või võimu kuritarvitamisena, vaid on selgelt suunatud ausa maksukonkurentsi tugevdamisele.

„Ei ole võimalik mööda vaadata asjaolust, et mitmed hiljutised seadusemuudatused on nii maksuhalduri kui ka maksumaksjad pannud keerulisse seisu, kuna need on ebaselged ja põhjalikult läbimõtlemata, mistõttu võivad eri osapooled neid väga erinevalt tõlgendada. Maksuhaldur aga peab tagama kõikide maksuseaduste täitmise ühtviisi - segaste regulatsioonide jõustamisega tekitab riik ise asjatuid erimeelsusi maksumaksjate ja maksuhalduri vahel. Tekkinud olukorra lahendus aga ei saa kindlasti olla MTA juhi välja vahetamine. Kui maksuseaduse vastuvõtmisel ei osata planeerida selle rakendamise võimalusi selliselt, et ettevõtluskeskkonna põhiväärtused on tagatud, siis tuleks pigem kaaluda, kas üldse on vaja selliseid maksukohustusi kehtestada,” märgivad Big4 maksuvaldkondade juhid.

Pöördumise tegid Joel Zernask (KPMG Baltics), Ranno Tingas (Ernst&Young Baltic), Villi Tõntson (PricewaterhouseCoopers), Mait Riikjärv (Deloitte Advisory).

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem

Ellrex digidoc on ettevõtte dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem mis on eraldatud raamatupidamise programmist.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad