16. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Palju soovivad palka raamatupidajad?

CV Keskuse portaalis on finantsvaldkonna töökuulutusi 50% rohkem kui eelmisel aastal samal ajal. 33% pearaamatupidaja ametikohale kandideerijatest soovib enam kui 1500-eurost brutopalka.

Finantskategooria tööpakkumiste arv kasvas eelmise aasta kolmandas kvartalis 41,4% võrreldes 2013. aasta sama perioodiga. Kandideerimiste arvu kasv oli mõnevõrra väiksem ning kandideerimisi oli kolmandas kvartalis 10% enam kui 2013. aastal. Keskmiselt kandideeris ühele finantsvaldkonna töökuulutusele 30 tööotsijat.

Sügisesest tööturu-uuringust selgus, et uute töötajate palkamise plaan on finantskategoorias kasvanud ning 42,9% antud valdkonna tööandjatest plaanis palgata lisatööjõudu. Hetkel leidub CV Keskuse tööportaalis 87 finantsvaldkonna töökuulutust, mida on 50% enam kui eelmisel aastal samal ajal.

CV Keskuse palgasoove analüüsides on tööotsijate, kelle soovitud ametikohaks pearaamatupidaja, keskmine brutopalgasoov täna tööturul 1546 eurot, raamatupidajal 1128 eurot ning raamatupidamisassistendil 1076 eurot. Leian, et antud valdkonna töötajate töökoormus on tänavu kasvanud, mis omakorda tõstab ka töötajate palgaootusi. Tööealise elanikkonna kiire vähenemise tõttu, mis tuleneb peamiselt demograafilistest muutustest, on tööjõuvajadus kõikides valdkondades, ka finantsvaldkonnas kasvav ning seega muutub konkurents personaliotsingutel aasta-aastalt tugevamaks.

Palgastatistikat vaadates peab taas meeles pidama, et palganumber sõltub siiski suuresti töötaja vastutusalast ning koormusest. Näiteks 33% tööotsijatest, kelle soovitud ametikoht on pearaamatupidaja, küsib enam kui 1500 eurost brutopalka.

Autor: Tuuli Seinberg, Henry Auväärt

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700