SEB Elukindlustus hüvitas ligi miljoni eest kahjusid

2014. aastal maksis SEB Elu- ja Pensionikindlustus 542 kindlustuskahju eest klientidele välja üle 904 000 euro hüvitisi, mis on 2013. aastal makstud summast 27 protsenti suurem. Ligi pool välja makstud kindlustushüvitiste summast maksti välja laenukindlustuslepingute alusel.

SEB Elu- ja Pensionikindlustuse juhatuse esimehe Indrek Holsti sõnul on laenu võtnud kliendid hakanud aasta-aastalt üha enam mõtlema oma lähedaste kindlustunde peale ja sellele, et soetatud kodu jääks perele alles ka siis, kui laenuvõtja võime laenukohustusi täita peaks seoses terviseprobleemide või töökaotusega vähenema või kaduma. Igal aastal kasvab kindlustatud laenude osakaal, ulatudes 2014. aastal 75 protsendini uutest laenudest. Laenukindlustusega seotud väljamaksed moodustasid aasta jooksul kindlustusseltsi hüvitiste kogumahust 47 protsenti.

SEB Elu- ja Pensionikindlustuse juhatuse esimees Indrek Holst: „Kindlustusturg näitab Eestis tagasihoidlikku, kuid stabiilset iga-aastast kasvu ja minu hinnangul on see loogiline ja prognoositav trend turumajanduse tingimustes, kus iga pere peab läbi kindlustama oma toimetuleku ka ootamatuste puhuks. Tagasilükatud hüvitisetaotluste osakaal SEB-s oli 2014. aastal alla viie protsendi.

SEB kahjustatistika andmetel on suurem osa surmapõhjustest jätkuvalt seotud südame- ja veresoonkonna haiguste ja pahaloomuliste kasvajatega. Tööõnnetus juhtumeid oli aasta jooksul 35. Lastega toimus möödunud aastal 78 õnnetusjuhtumit, mis on viiendiku võrra vähem kui eelnenud aastal. Laste kahjustatistikas on endiselt esikohal olme- ja sporditraumad.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Merit Aktiva

Merit Aktiva on lihtne ja mugav pilvepõhine raamatupidamisprogramm, mis sobib nii proffidele kui algajatele. Uued kaasaegsed võimalused ja paljude tegevuste automatiseerimine hoiavad kokku aega ning teevad töö lihtsaks.

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers otsib RAAMATUPIDAJAT

PricewaterhouseCoopers AS

04. veebruar 2019

Uudised

Tööriistad