Autor: Tuuli Seinberg • 5. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Millised uuendused on TSDl veel tulekul?

Raamatupidaja.ee tulumaksuseminaril rahustas MTA maksude osakonna juhataja Evelyn Liivamägi ettevõtjaid, et tuludeklaratsiooni esitamisega hilinejatele kohe hoiatusi ei saadeta.

Et MTA süsteemid saavad valmis alles viimasel minutil ning ka arendajatel on vormiga probleeme, ei saada Maksu- ja tolliamet esitamata deklaratsiooni puhul meeldetuletusi välja kuni 27. veebruarini. „Kui maksud on õigeaegselt makstud, ent deklaratsiooni esitamine hilineb, ei hakka maksuvõlg ega intress tiksuma,“ rahustas MTA maksude osakonna juhataja Evelyn Liivamägi ettevõtjaid ja raamatupidajaid.

Põhivormil on lisadelt arvutatud maksukohustuse koondsummad, maksumaksja ise andmeid ei esita/täida. Kogu deklaratsioonil kehtib ühtne loogika – hallidel väljadel on MTA poolt arvutatavad andmed, valged väljad täidab aga maksumaksja.Oluline uuendus on ka see, et märtsist alates on TSD olemas ka inglise ja vene keeles.Keskkonnas on palju infomaterjale ning lisaks üldisele õppevideole valmib peagi eraldi video ka Lisa 7 täitmise kohta.Tulevikuplaanidest rääkides tõi Evelyn Liivamägi veel välja, et ka tõendid A1 peaksid tulema Sotsiaalkindlustusametist tulevikus eeltäidetult. „Võib-olla 2018. aastaks jõutakse Sotsiaalkindlustusameti süsteemid ümber ehitada. Euroopa Liidu plaan hakata liikmesriikide vahel eeltäidetud A1 vorme vahetama lükati aga edasi aastasse 2020,“ lisas Liivamägi.TSD-vormi täitmise kohta loe lisaks:

Uuel vormil TSD-d saab esitada 9. veebruarist

VIDEO: kuidas uut TSDd esitada

Ettevõtja, ära maksa liiga palju makse

 

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700