14. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

1000eurosed arved tõstsid raamatupidamise hinda

Mullu levinud retoorika, et 1000euroste tehingute deklareerimine ei suurenda halduskoormust ega too kaasa lisakulutusi, on nüüdseks ümber lükatud, sest raamatupidamisteenuse pakkujad on pidanud hindu tõstma.

„Loomulikult, sest kõik raamatupidamisfirmad on sunnitud programmilisad ostma ja tänu sellele meie hind ka tõuseb,“ vastas Haiba Auditi juht Virge Haiba küsimusele, kas ettevõte on pidanud oma teenuse hinda tõstma. Ta lisas, et teise tegurina on hinda kergitanud töökoormuse kasv.

Aasta raamatupidajaks tunnistatud Urve Laur nentis, et tarkvara puhul on hinnamõjutajaid palju, sest kliendil võib olla oma tarkvara. Ja samuti kasutab tema ettevõte IMG Numeri mitut erinevat tarkvara.

Majandustarkvara pakkuja Excellent Business Solutions Eesti AS juhatuse liige Tõnu Schilf ütles mullu kevadel ja kordas nüüdki, et nende lepingulistele klientidele deklareerimise muutumine lisakulutusi ei too. See aga eeldab, et kliendid on juba aasta tagasi üle läinud kõige uuemale tarkvarale, millele on 1000euroste arvete deklareerimist puudutav muudatus juurde lisatud. Kes õigel ajal vahetust ei teinud, on nüüd sunnitud ostma uue tarkvara, et vajalikku muudatust saada, ja see võib väga kalliks minna.

Nii juhtuski IMG Numeris, mis ei saanud jätkata vana versiooni kasutamist, hoolimata sellest, et see oli töökorras ja kasutuskõlblik. Lauri sõnul oldi fakti ees, kas võtta uus versioon või hoopis tarkvara vahetada. Otsustati esimese kasuks, sest andmebaaside seotus oleks vahetuse keeruliseks teinud. Uus versioon tähendas ettevõtete tõstmist ühest serverist teise, mis tõi omakorda 800 eurot lisakulu.

Edasi loe tänasest Äripäevast.

Autor: Tuuli Seinberg, Kadri Põlendik

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700