Pangateenuste kättesaadavus taastumas

Pangateenused muutuvad juba lähiajal üle Eesti paremini kättesaadavaks, ütles majandus- ja taristuminister Urve Palo pärast täna hommikul toimunud kohtumist Swedbanki esindajatega.

„Mul on hea meel, et suve hakul kokku kutsutud pangateenuste töögrupi tegevus on viinud selleni, et maapiirkondades pangakontorite sulgemise asemel Eestis pangateenuste kättesaadavus hoopis paraneb,“ ütles Palo. „Swedbank kinnitas mulle tänasel kohtumisel, et läbirääkimised Omnivaga on lõpusirgel ning ligi 200-s postkontoris pangateenuse pakkumine on reaalne võimalus juba lähiajal.

Samuti on Omnival soov tulevikus pakkuda pangateenuseid ka postipunktides.“ Täna juba olemas olevate pangateenuste kättesaadavus säilib või paraneb lähiajal veelgi, kuna Swedbankil on plaanis investeeringud näiteks mobiilipangandusse.

„Minu soov on, et inimesed saaksid postkontorites kasutada peamisi pangateenuseid, nagu sularaha väljavõtmine ja sissemakse ning ülekannete tegemine ja arvete maksmine. Seejuures on oluline, et säilib müntide sissemakse võimalus, mis on tähtis väikeettevõtjatele,“ lausus Palo. „Loodan, et Swedbank ja Omniva lepivad viimastes detailides peagi kokku ja jõuavad kiiresti lepinguni.“
Minister lisas, et pangad ei saa oma otsustes lähtuda vaid tasuvusarvestusest, kuna nende pakutavad teenused on inimestele ja ettevõtjatele igapäevaeluks vajalikud. „Swedbank on näidanud, et on vastutustundliku ja ühiskonnaga arvestava suhtumisega organisatsioon,“ ütles Palo.

Eelmise aasta kevadel teatas Swedbank otsusest sulgeda kontorid Kosel, Sauel, Orissaarel, Tapal, Türil, Väike-Maarjas, Abja-Paluojal, Räpinas ja Tõrvas, kuid loobus sellest pärast Palo sekkumist, kes kutsus Majandus- ja
Kommunikatsiooniministeeriumis kokku pangateenuste teemalise ümarlaua.
Ümarlaual osalenud leidsid, et minimaalset pangateenuste paketti peab pakkuma vähemalt tõmbekeskustes. Tõmbekeskuste all on silmas peetud asulaid, kus nende ümbruses elavad inimesed käivad tööl, koolis ja asju ajamas ja mis pole nende elukohast kaugemal kui 30 km.

Ümarlaual osalesid Pangaliidu, Eesti Panga, Swedbanki, SEB Panga, Tarbijakaitseameti, Konkurentsiameti, Eesti Maaomavalitsuste Liidu, Eesti Linnade Liidu, Omniva ja Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi esindajad.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Valdkonna tööpakkumised

MAXIMA EESTI OÜ ootab oma meeskonda PALGAARVESTAJAT

Maxima Eesti OÜ

19. november 2018

KAARLI HAMBAPOLIKLIINIK otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Tripod Grupp OÜ

30. november 2018

Uudised

Tööriistad