Pangateenuste kättesaadavus taastumas

Pangateenused muutuvad juba lähiajal üle Eesti paremini kättesaadavaks, ütles majandus- ja taristuminister Urve Palo pärast täna hommikul toimunud kohtumist Swedbanki esindajatega.

„Mul on hea meel, et suve hakul kokku kutsutud pangateenuste töögrupi tegevus on viinud selleni, et maapiirkondades pangakontorite sulgemise asemel Eestis pangateenuste kättesaadavus hoopis paraneb,“ ütles Palo. „Swedbank kinnitas mulle tänasel kohtumisel, et läbirääkimised Omnivaga on lõpusirgel ning ligi 200-s postkontoris pangateenuse pakkumine on reaalne võimalus juba lähiajal.

Samuti on Omnival soov tulevikus pakkuda pangateenuseid ka postipunktides.“ Täna juba olemas olevate pangateenuste kättesaadavus säilib või paraneb lähiajal veelgi, kuna Swedbankil on plaanis investeeringud näiteks mobiilipangandusse.

„Minu soov on, et inimesed saaksid postkontorites kasutada peamisi pangateenuseid, nagu sularaha väljavõtmine ja sissemakse ning ülekannete tegemine ja arvete maksmine. Seejuures on oluline, et säilib müntide sissemakse võimalus, mis on tähtis väikeettevõtjatele,“ lausus Palo. „Loodan, et Swedbank ja Omniva lepivad viimastes detailides peagi kokku ja jõuavad kiiresti lepinguni.“
Minister lisas, et pangad ei saa oma otsustes lähtuda vaid tasuvusarvestusest, kuna nende pakutavad teenused on inimestele ja ettevõtjatele igapäevaeluks vajalikud. „Swedbank on näidanud, et on vastutustundliku ja ühiskonnaga arvestava suhtumisega organisatsioon,“ ütles Palo.

Eelmise aasta kevadel teatas Swedbank otsusest sulgeda kontorid Kosel, Sauel, Orissaarel, Tapal, Türil, Väike-Maarjas, Abja-Paluojal, Räpinas ja Tõrvas, kuid loobus sellest pärast Palo sekkumist, kes kutsus Majandus- ja
Kommunikatsiooniministeeriumis kokku pangateenuste teemalise ümarlaua.
Ümarlaual osalenud leidsid, et minimaalset pangateenuste paketti peab pakkuma vähemalt tõmbekeskustes. Tõmbekeskuste all on silmas peetud asulaid, kus nende ümbruses elavad inimesed käivad tööl, koolis ja asju ajamas ja mis pole nende elukohast kaugemal kui 30 km.

Ümarlaual osalesid Pangaliidu, Eesti Panga, Swedbanki, SEB Panga, Tarbijakaitseameti, Konkurentsiameti, Eesti Maaomavalitsuste Liidu, Eesti Linnade Liidu, Omniva ja Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi esindajad.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

SmartAccounts - lihtsaim ja kiireim raamatupidamistarkvara pilves

SmartAccounts on majandustarkvara, mis on suunatud väikese ja keskmise suurusega uuendusmeelsetele ettevõtetele, kelle jaoks on oluline lihtsus ja mugavus.

Innovatiivne ja suurte võimalustega Microsoft Dynamics NAV

Keskmistele ja suurtele ettevõtetele mõeldud Dynamics NAV on Microsofti majandustarkvaradest globaalselt enim müüdud ja kiiremini arenev lahendus, mida on viimasel kümnendil jõuliselt arendatud.

Valdkonna tööpakkumised

Harju KEK otsib PEARAAMATUPIDAJAT

M-Partner HR OÜ

23. veebruar 2018

Deloitte otsib RAAMATUPIDAJAT

Deloitte Audit Eesti AS

25. veebruar 2018

Uudised

Tööriistad