23. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tehinguinfo esitasid MTAle 40 000 ettevõtet

Maksu- ja tolliametile esitasid ettevõtjad tähtajaks 70 564 käibemaksudeklaratsiooni, millest 39 711 puhul oli esitatud ka andmed vähemalt 1000 eurose kogusummaga tehingute kohta.

Maksu- ja tolliameti peadirektori asetäitja Egon Veermäe sõnul on ettevõtjad tehinguinfo esitamisega andnud olulise panuse, et maksuhaldur saaks efektiivsemalt võidelda varimajandusega ning tagada võrdsem konkurentsikeskkond. „Hindame väga ettevõtjate pingutust, kes on tulnud kaasa sellega, et oma raamatupidamissüsteeme kaasajastada,“ ütles Veermäe.

Veermäe lisas, et tähtajaks deklaratsiooni esitanute arv oli ootuspärane. „Erinevatel põhjustel on ka varem osad ettevõtjad deklaratsiooni esitamisega hilinenud. Kui andmete esitamisel on aga veel seoses muudatustega takistusi, siis palume kindlasti meiega ühendust võtta. Leiame koostöös sobiliku lahenduse.“

Eelseisvate pühade ning esmakordse käibemaksudeklaratsiooni lisa esitamise nõude tõttu alustab maksuhaldur andmete esitamise kohustuse meeldetuletamisega seekord pisut hiljem. Esimesed meeldetuletused neile, kes pole veel käibemaksudeklaratsiooni esitanud, saadetakse uue aasta esimesel tööpäeval.

Esmaspäevaks, 22. detsembriks pidid oma käibemaksudeklaratsiooni esitama 74 500 käibemaksukohustuslast. Kui eelmise kuu jooksul on ettevõtja teinud tehingupartneriga kogusummas vähemalt 1000 euro ulatuses tehinguid, siis tuleb uue korra järgi esitada selle kohta andmed käibemaksudeklaratsiooni lisal (KMD INF).

Autor: Tuuli Seinberg, raamatupidaja.ee

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700