Üle kolmandiku töötajatest ei tule palgaga toime

Täna esitleb Palgainfo Agentuur koos partneritega läbi viidud töötajate küsitluse tulemusi, mille kohaselt tuleb üle kolmandiku (41%) töötajatest oma palgaga majanduslikult toime halvasti või väga halvasti.

Kehva toimetulekut tunnistavad töötajad saavad kuus kätte keskmiselt 623 eurot või alla selle. Rahuldavalt tuleksid töötajad toime kuus keskmiselt 878 euroga, heaks või väga heaks toimetulekuks oleks nende hinnangul vaja 1251 eurot ja üle selle.

Üle poole küsitletud töötajatest (57%) ei ole oma töötasuga rahul ja 61% leiab, et see ei vasta nende oskustele ega panusele.

„Töötajate palgaootused kasvavad kiiremas tempos kui palgad ja see tekitab rahulolematust,“ kommenteeris Palgainfo Agentuuri juht Kadri Seeder uuringu tulemusi. „Samuti näitavad kõrged palgaootused ja toimetulekule antud hinnangud üsna suurt tarbimispotentsiaali, mis palgakasvu pidurdudes võib jääda kasutamata.“

Novembris jäi töötajate netopalga ootus keskmiselt 900 ja 1600 euro vahele. Aastaga on palgaootus kasvanud 200 euro võrra – eelmise aasta novembris soovisid pooled vastajad 700 ja 1400 euro vahele jäävat palka. Mediaanpalga ootus on aastaga kasvanud 1000 eurolt 1200 eurole.

Sügisese tööturu ja palgauuringu tulemuste esitlusele järgneb arutelu, kuidas tööjõupuudusega toime tulla, millised on töötajate leidmise edutegurid 2015. aastal, kuidas hoida töötajate motivatsiooni ja lojaalsust ning kujundada palgaga rahulolu muutuval tööturul.

Palgainfo Agentuur küsitles novembris 310 tööandjat ning 15 980 töötajat ja tööotsijat. Uuringut aitasid läbi viia Eesti suurim tööportaal CV Keskus, Tartu Ülikooli majandusteaduskond, lühiajalise töö portaal GoWorkaBit, personaliteenuste pakkuja HR factory ja töötajate sisemotivatsiooni arendaja Flowtime.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad