Üle kolmandiku töötajatest ei tule palgaga toime

Täna esitleb Palgainfo Agentuur koos partneritega läbi viidud töötajate küsitluse tulemusi, mille kohaselt tuleb üle kolmandiku (41%) töötajatest oma palgaga majanduslikult toime halvasti või väga halvasti.

Kehva toimetulekut tunnistavad töötajad saavad kuus kätte keskmiselt 623 eurot või alla selle. Rahuldavalt tuleksid töötajad toime kuus keskmiselt 878 euroga, heaks või väga heaks toimetulekuks oleks nende hinnangul vaja 1251 eurot ja üle selle.

Üle poole küsitletud töötajatest (57%) ei ole oma töötasuga rahul ja 61% leiab, et see ei vasta nende oskustele ega panusele.

„Töötajate palgaootused kasvavad kiiremas tempos kui palgad ja see tekitab rahulolematust,“ kommenteeris Palgainfo Agentuuri juht Kadri Seeder uuringu tulemusi. „Samuti näitavad kõrged palgaootused ja toimetulekule antud hinnangud üsna suurt tarbimispotentsiaali, mis palgakasvu pidurdudes võib jääda kasutamata.“

Novembris jäi töötajate netopalga ootus keskmiselt 900 ja 1600 euro vahele. Aastaga on palgaootus kasvanud 200 euro võrra – eelmise aasta novembris soovisid pooled vastajad 700 ja 1400 euro vahele jäävat palka. Mediaanpalga ootus on aastaga kasvanud 1000 eurolt 1200 eurole.

Sügisese tööturu ja palgauuringu tulemuste esitlusele järgneb arutelu, kuidas tööjõupuudusega toime tulla, millised on töötajate leidmise edutegurid 2015. aastal, kuidas hoida töötajate motivatsiooni ja lojaalsust ning kujundada palgaga rahulolu muutuval tööturul.

Palgainfo Agentuur küsitles novembris 310 tööandjat ning 15 980 töötajat ja tööotsijat. Uuringut aitasid läbi viia Eesti suurim tööportaal CV Keskus, Tartu Ülikooli majandusteaduskond, lühiajalise töö portaal GoWorkaBit, personaliteenuste pakkuja HR factory ja töötajate sisemotivatsiooni arendaja Flowtime.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

TAAVI PALK – parim valik kõigile palgaarvestajaile

Töötasude arvutamist ja maksustamist puudutava seadusandluse igaaastane muutumine ja uute peensuste jätkuv lisandumine on palgaarvestusest teinud ühe komplitseerituma valdkonna finantsarvestuses.

Standard ERP on integreeritud äritarkvara keskmistele ja suurtele ettevõtetele.

Standard ERP ühendab endas traditsioonilise ettevõtte ressursiplaneerimise (ERP) ja kliendihalduse (CRM) kõrval laialdasel hulgal erilahendusi lähtuvalt ettevõtte spetsiifikast ning vajadustest.

Valdkonna tööpakkumised

KAITSELIIDU PEASTAAP otsib VANEMRAAMATUPIDAJA

Eesti Kaitseväe Värbamiskeskus

02. mai 2018

Tamro Eesti otsib RAAMATUPIDAJAT

Tamro Baltics OÜ

01. mai 2018

IuteCredit Europe otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Executive Lab Seach OÜ

03. mai 2018

Uudised

Tööriistad