28. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Treenerite tööjõukuludele makstakse toetusi 

Spordiklubid, -koolid ja alaliidud saavad hakata treenerite tööjõukulude toetuste taotlusi esitama spetsiaalselt selleks loodud veebikeskkonna kaudu alates esmaspäevast, 1. detsembrist. Toetusotsused selguvad ja väljamaksed tehakse hiljemalt 30. jaanuariks 2015.

„Nüüdseks on tehtud kõik vajalikud ettevalmistused, et riik saaks asuda täitma oma lubadust ning eraldada lapsi ja noori juhendavatele treeneritele tööjõukulude toetust. Riigipoolne toetus väärtustab treenerikutset ja aitab kindlustada sotsiaalsed garantiid. Pikemas perspektiivis aitab toetuse maksmine kaasa sellele, et kõrgema kutsetasemega treenereid jaguks igasse maanurka, samuti uue põlvkonna treenerite pealekasvule,“ rääkis kultuuriminister Urve Tiidus. „Laste- ja noortetreenerid on võtmeisikud uute, sportlikku eluviisi oluliseks pidavate põlvkondade kujundamisel ja tervislike eluviiside edendamisel Eestis,“ lisas minister.

Kultuuriministri määruse järgi:

• saavad spordiklubid, -koolid ja spordialaliidud taotleda riigipoolset tööjõukulude toetust 5. ja kõrgema kehtiva kutsetasemega treeneritele, kes juhendavad laste ja noorte treeningrühmi;• on toetuse taotlemise õigus spordiklubidel, kes on kantud Eesti spordiregistrisse ning spordikoolidel, kelle andmed on esitatud Eesti Hariduse Infosüsteemi (EHIS), samuti spordialaliitudel;• makstakse tööjõukulude toetust planeeritud ja järjepideva treeningtöö läbiviimise eest laste ja noortega, kelle vanuse ülempiir on 24 aastat;• on treenerile makstava tasu arvestuslikuks aluseks juhendatavate treeningtundide arv nädalas. Täistööajaga töötava treeneri nädalakoormus on 24 akadeemilist treeningtundi nädalas. Tööjõukulude toetust makstakse alates 4-treeningtunnise nädalakoormusega treeneritöö eest;• moodustab riigipoolne tööjõukulude toetus kuni 50% treenerile makstavast töötasust. Spordialaliit, spordiklubi või spordikool peab omalt poolt rahastama treeneri töötasustamist vähemalt samal määral. Täiskoormusega töötava treeneri riigipoolseks toetuseks on arvestatud koos maksudega 468,30 eurot kuus.

Taotluste menetlemiseks on Eesti Spordikoolituse ja -Teabe SA loonud elektroonilise keskkonna aadressil https://www.spordiregister.ee/treeneritetoetused/. Keskkond avatakse taotlejatele esmaspäeval, 1. detsembril 2014. Tööjõukulude toetuse taotlusi saab esitada kuni 22. detsembrini.

2015. aasta riigieelarvesse on treenerite tööjõukulude toetusteks arvestatud 3,51 miljonit eurot.

Autor: Tuuli Seinberg, raamatupidaja.ee

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700