Kuidas täita KMD INFi, kui registrikoodi ei tea?

Grant Thornton Rimessi maksunõustaja Tõnis Elling selgitab, mida teha siis, kui tehingupartneri registrikood pole teada ja kas deklaratsiooni saab esitada ka siis, kui andmete seas ka füüsilised isikud.

Mis juhtub siis, kui maksumaksja ei tea tehingupartneri registrikoodi, vaid ainult nime. Kas ja kuidas oleks siis õige täita KMD lisa INF vormi?

Kui tehingupartneri nimi on teada ja see on korrektne, siis saab alati läbi äriregistri teabesüsteemi järgi vaadata ka tehingupartneri registrikood. Kui aga kliendibaasis on selliseid tehingupartnereid rohkem ja deklaratsiooni esitaval isikul ei ole füüsiliselt aega kõiki äriregistri teabesüsteemi kaudu otsida, siis saab tegelikult ka KMD lisa INF vormi esitada, kajastades seal ainult tehingupartneri nime. Maksu- ja Tolliameti andmetel on süsteem maksumaksjale nii mugavaks ja kasutajasõbralikuks tehtud, et see kontrollib ise teabesüsteemist äriühingu nime järgi andmeid ja leiab tehingupartneri äriregistri koodi. Seda juhul, kui nimi on deklaratsiooni lisale õigesti kirjutatud. Kui nime kirjutamisel on tehtud viga, siis süsteem appi ei tule.


Mis juhtub siis, kui maksumaksja infosüsteemis on kõik arvete andmed ühes jadas, kus nimekirjas on ka füüsilised isikud. Kui kõik andmed korraga importida KMD lisale INF, siis kas süsteem lubab deklaratsiooni esitada, kui sees on ka füüsilised isikud?

Maksu- ja Tolliameti andmetel võib deklareerida ka füüsilistele isikutele esitatud arveid. Kui deklaratsiooni lisale läheb füüsilise isiku isikukood, siis süsteem ei kuva sinna kõrvale füüsilise isiku nime tulenevalt isikuandmete kaitsmise vajadusest. Deklaratsiooni lisa saab sellisel juhul esitada küll. Kui aga deklaratsiooni lisale panna vaid füüsilise isiku nimi ilma isikukoodita, siis annab süsteem veateate, sest ühe nimega isikuid võib olla mitu.


 

 

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad