13. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas unistad paremast töökohast?

CV Keskuse uuringust selgus, et üle poole Eesti finantstöötajatest on valmis välismaale tööle asuma ning 82% vastanutest on avatud uutele (töö)pakkumistele.

CV Keskus viis koos The Newtwork Grupiga läbi rahvusvahelise tööjõuliikuvuse uuringu. Uuringus osales 203 756 tööotsijat üle maailma, sh 2698 Eesti tööotsijat. 

Eesti vastustest finantsvaldkonnas selgus, et:- 55% finantsvaldkonna töötajatest on valmis (või juba töötab) tööle asuma välismaale.

- Peamiseks põhjuseks on atraktiivsem tööpakkumine (77%), rahvusvahelise töökogemuse hankimine (70%), paremad palgavõimalused (65%).- Soovitud sihtlinnadeks on finantsvaldkonnas meie tööotsijatel Helsinki (30%), London (19%), Stockholm (19%), New York (10%), Oslo (8%).- 59% on valmis välisriiki tööle asuma kauemaks kui kolmeks aastaks.- 82% vastanutest on avatud uutele pakkumistele (sh 33% aktiivselt uut tööd otsimas)

Uuringust nähtub, et tööandja oskus oma töötajaid motiveerida muutub väheneva tööjõuga riigis iga päevaga tähtsamaks. Tööjõu liikuvuse uuring näitas, et koguni 55% töötajatest oleksid valmis tööle asuma ka välisriigis - seega on motiveerimise oskus hindamatu väärtus meie ettevõtjatele. Hea on muidugi näha, et enamus (72%) finantsvaldkonna töötajatest peab end pigem motiveerituks. Kuigi näitaja on mõne protsendipunkti kõrgem Eesti keskmisest (69%), on see siiski väiksem ülemaailmsest finantssektori keskmisest (79%). Seega on siin igal ettevõtjal mõttekoht, kui vajalik finantsjuhi motiveeritus nende ettevõttes on, kuna 82% antud valdkonna töötajatest on täna uutele pakkumistele avatud.

Keskmisest enam hindavad finantsvaldkonna töötajad oma töökohal finantsstabiilsust, millele järgnevad head suhted kolleegidega ning ülemustega. Lisaks on neile tähtsad ka kindlustunne töökohal, atraktiivne põhipalk ning sobiv töö ja eraelu tasakaal.

Vastanute profiil:

Eesti finantsvaldkonna vastanutest olid 52% spetsialistid, 18% keskastmejuhid, 14% kontoritöötajad (ilma juhtimisalase vastutuseta), 9% ettevõtte omanikud või tippjuhid ning 7% madalama astme juhid. 50% omas bakalaureusekraadi ning 27% magistrikraadi.

Allikas:CV Keskus

 

Autor: Tuuli Seinberg, raamatupidaja.ee

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700