Millised on Eesti ettevõtete tasusüsteemid?

Palgainfo Agentuur küsitleb novembris tööandjaid ja töötajaid tasusüsteemide ja värbamispraktikate kohta. Lähema vaatluse all on palga ja töökorralduse seosed töötajate sisemise motivatsiooni, töössesuhtumise ning rahuloluga.

„Varasemates uuringutes keskendusime rohkem välistele motivaatoritele – palgale ja soodustusele. Tänases tööturu olukorras, kus tööjõudu jääb järjest vähemaks ja surve põhipalga tõusule on tugev, otsivad tööandjaid lisavõimalusi, kuidas palgarallit vältida ja töötajaid muud moodi motiveerida. Sellest lähtuvalt on valitud ka küsitluse fookus,“ selgitas agentuuri juht Kadri Seeder.

Tema sõnul on kavas uurida ka palgasüsteemide eesmärke – millist käitumist need toetavad ja ergutavad. „Otsime vastust küsimustele, kuivõrd tasuskeemid on suunatud nt vigade vältimisele, iseseisvale tööle, reeglite täitmisele või initsiatiivi julgustamisele. Samuti huvitab meid, mil määral tööandjad pööravad juhtimisel ja töötingimuste kujundamisel tähelepanu töötajate sisemisele motiveerimisele.“

Teise teemana on uuringu fookuses värbamispraktikad. „Küsime töötajatelt ja tööandjatelt, millised on nende kogemused töö otsimisel ja töötajate leidmisel – näiteks, miks tööotsijad otsustavad tööle kandideerida või sellest loobuda ning milliseid kandidaate eelistavad tööandjad. Lisaks uurime tööandjate kogemusi töötajate värbamisel Euroopa Liidust ja väljastpoolt seda,“ rääkis Seeder.

Küsitlus viiakse läbi novembris, uuringutulemused avaldatakse 18. detsembril 2014. Küsimustele saab vastata Palginfo Agentuuri veebilehel http://www.palgainfo.ee. Vastata saab eesti ja vene keeles. Uuringus osalemine on tasuta, osalejad saavad tulemuste kokkuvõtte ja juurdepääsu töötasude online andmebaasile, mis on samuti tasuta.

Uuringus osalejatele on auhinnad välja pannud Noorus Spa Hotels, Prisma Peremarket, Raudsilla Matkakompleks, Saku Õlletehas, Äripäev, jumestuskunstnik Valentina Ljaš.

Uuringu partnerid on Eesti suurim tööportaal CV Keskus, Tartu Ülikooli majandusteaduskond, lühiajalist töötamist toetav portaal GoWorkaBit, personalitöö teenuste pakkuja HR factory, töötajate sisemise motivatsiooni arendamisega tegelev Flowtime, personali- ja palgaarvestuse tarkvara Persona.

Palgainfo Agentuur viib tööandjate ja töötajate küsitlusi läbi kaks korda aastas – novembris ja mais. Kevaduuringus osales ligi 300 tööandjat ja üle 6500 töötaja. 

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Merit Palk

Merit Palk on kaasaegne pilvetehnoloogias palgaprogramm, kus professionaalsed võimalused on ühendatud kasutamise lihtsusega. Teil pole vaja süveneda erinevate tasude ja maksude arvestamise nüanssidesse, kogu tarkus on programmis olemas ning tulemus alati 100% õige.

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers otsib RAAMATUPIDAJAT

PricewaterhouseCoopers AS

04. veebruar 2019

Uudised

Tööriistad