28. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Erkki Erend nimetati Maailma Tolliorganisatsiooni IT juhiks

Rahandusministeeriumi Infotehnoloogiakeskuse (RMIT) osakonnajuhataja Erkki Erend valiti Maailma Tolliorganisatsiooni (WCO) infosüsteemide ja telekommunikatsiooni divisjoni juhiks. 

WCO on valitsustevaheline organisatsioon ning maailma tollialase koostöö eestvedaja.  Organisatsiooni eesmärk on parandada tolliasutuste tõhusust ning tulemuslikkust, suurendades nende panust riigi arengueesmärkidesse, eriti tulude kogumisel ja riigi julgeoleku tagamisel.

„Maailma Tolliorganisatsiooni IT valdkonna juhtimine toetab ülemaailmse suurorganisatsiooni tegevust riikide tollivaldkonna sujuvaks ning eesmärgipäraseks tegevuseks. Erkki Erendi nimetamine sellele ametikohale on suur tunnustus kogu Eesti infotehnoloogia valdkonnale,“ ütles Rahandusministeeriumi Infotehnoloogiakeskuse direktor Margus Noormaa.„Usun, et ta saab selle vastutusrikka ülesandega edukalt hakkama.“Erend on lõpetanud Sisekaitseakadeemia ja tal on infotehnoloogia juhtimise magistrikraad Tallinna Ülikoolist. Ta töötab Rahandusministeeriumi Infotehnoloogiakeskuse osakonnajuhatajana alates 2012. aasta algusest. Enne seda töötas ta IT valdkonna osakonnajuhatajana Maksu- ja Tolliametis ning Põhja Politseiprefektuuris.WCO on asutatud 1952. aastal ja sinna kuulub 179 liikmesriiki.  Organisatsioon tegeleb kaupade klassifitseerimise, tolliväärtuste määramise, päritolureeglite, tollitulude kogumise, tarneahela turvalisuse, rahvusvahelise kaubanduse hõlbustamise, intellektuaalomandi õiguste toetamise, terviklikkuse edendamise ning stabiilse tolli suutlikkuse tagamisega. Samuti aitab ta läbi viia tollireforme ja -moderniseerimisi.

Autor: Tuuli Seinberg, raamatupidaja.ee

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700