22. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rootsi Äriauhinnad 2014 nominendid on selgunud

Selgunud on ettevõtluskonkursi Rootsi Äriauhinnad 2014 nominendid, kelle hulgast kuulutatakse võitjad välja 28. oktoobril 2014 KUMUs toimuval suurejoonelisel konverentsil.

Tänavu jagatakse Rootsi äriauhindu järgmistes kategooriates: parim jätkusuutlikult kasvav ettevõte, parim ühiskonda panustav projekt ning aasta noor ettevõtja.

Parima jätkusuutlikult kasvava ettevõtte tiitlile kandideerivad energiasäästlike hoonete ehitaja Seve Ehitus, Riigimetsa Majandamise Keskus ning transpordiettevõte Greencarrier Freight Services. Parima ühiskonda panustava projekti kategoorias valiti esikolmikusse tugiteenuste ettevõtte ISS Eesti värbamiskampaania, millega püütakse aidata kaasa erivajadustega inimeste ja vanemaealiste tööhõivele, põllumajandusettevõtte Põlluvara töö- ja puhkelaagrite initsiatiiv maapiirkondade lastele ja noortele ning Swedbanki panus ”Tagasi kooli!” projekti läbiviimisel ja platvormi loomisel. Noore ettevõtja kategooria kolm finalisti on keeleõppelahenduse Lingvist looja Mait Müntel, IT-firma ZeroTurnaround asutaja Jevgeni Kabanov ning jätkusuutlike disainisärkide tootja Swärk asutajad Merily Leis ja Paula Pärnaste.

Auhinnatseremoonia avavad Eesti Vabariigi peaminister Taavi Rõivas ja Rootsi kroonprintsess Victoria. Eestis juba viiendat korda toimuva konverentsi peaesineja on Karin Nilsdotter, kes on Spaceport Sweden’i  tegevjuht ning tulevane astronaut. Karin Nilsdotter peab ettekande kosmoseturismi tulevikust ning kosmosetehnoloogia valdkonna arengutest ja koostöövõimalustest Rootsi ja Eesti ettevõtetele.

Ürituse korraldajad on Business Sweden ja Rootsi Suursaatkond Eestis koostöös Rootsi Instituudi ja Rootsi kaitsetööstuse ettevõttega Saab AB. Äriauhindade valimist toetavad Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, Ericsson Eesti, Rootsi Kaubanduskoda ja SCA Metsad Eesti. 

Autor: Tuuli Seinberg, raamatupidaja.ee

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700