20. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Loomisel tööjõuturu koordinatsioonisüsteem

Riigikogu kultuurikomisjon toetas kutseseaduse muudatusi, millega luuakse koordinatsioonisüsteem tööjõuvajaduse prognoosimiseks ja oskuste arendamiseks tööjõuturul.

„Kuna tööandjad ning välisinvestorid peavad asjakohase ettevalmistusega töötajate nappust majandusarengu üheks peamiseks piduriks, siis info koondamine tööturul vajaminevate ametite ja oskuste kohta on abiks tööturu vajaduste hindamisel. See aitab ka õppuril oma karjääri planeerida ja saada selgust, mis kvalifikatsiooniga inimesi on tööturul vaja,“ ütles kultuurikomisjoni esimees Lauri Luik.

Eelnõu tutvustanud haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski sõnul kaasatakse ettevõtjaid uue süsteemi loomisse ja elukestva õppe süsteemi kujundamisesse. Koordinatsioonisüsteem luuakse haridus- ja teadusministeeriumi juhtimisel koostöös majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ning sotsiaalministeeriumiga. Süsteemi käivitamiseks on kavandatud 4,4 miljoni euro ulatuses Euroopa Liidu vahendeid ajavahemikuks 2014 – 2020.SA Kutsekoda hakkab haridus- ja teadusministri volitusel korraldama koordinatsioonikogu ja kutsetegevuse eksperdikogude tööd, kus hinnatakse üleriigilist tööjõuvajadust ja määratletakse tööturu koolitustellimused. Analüüsi ja prognoosi tulemusi hakatakse kasutama näiteks kvalifikatsiooni- ja karjäärinõustamisel ning õppeasutuste õppekavaarendusel.Kultuurikomisjon otsustas saata kutseseaduse muutmise seaduse eelnõu (743 SE) Riigikogu täiskokku esimesele lugemisele 5. novembril. 

Autor: Tuuli Seinberg, raamatupidaja.ee

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700