Kas su ettevõte suudab küberrünnaku avastada?

2013. aastal sai iga 10. ettevõte küberrünnakutes kahju üle 7 miljoni euro. Turvaintsidentide arv kasvas aastaga ligi 50%, kusjuures enamike lekete põhjustajaks on endiselt ettevõtete praegused ja endised töötajad.

Enamik globaalses statistikas kajastuvaid turvaintsidente on suunatud suurte, üle miljardi dollarilise aastakäibega ettevõtte vastu. Uuringut kommenteerinud PwC IT süsteemide ja protsesside juhtivaudiitor Mart Mäe sõnul on suurettevõtted ka ahvatlevamad ohvrid, ent samas paremini korraldatud turvasüsteemiga, mis võimaldab neil ründeid paremini tuvastada. Asjaolu, et n.-ö „väikeste“ ehk alla 100 miljoni dollari aastakäibega ettevõtete vastaseid ründeid oli arvuliselt kümme korda vähem kui suurettevõtete vastaseid, ei tähenda aga, et nood võiksid end turvaliselt tunda. „Pigem peaksid maailmamastaabis väikesed ettevõtted, ehk Eesti kontekstis suur enamus ettevõtteid endalt küsima, kas nad üldse on võimelised enda vastu suunatud küberrünnakut avastama ja mitmeid tuhandeid eurosid kahju see võib tuua,“ hoiatab Mart Mäe.

Mart Mäe lisab, et lisaks küberrünnakute põhjustatud otsesele rahalisele kahjule kaasneb tavaliselt ka kaudsed kahjud, mainekahjust infovarguse ning toodete või ärisaladuste kopeerimiseni.
Uuring näitab, et ohuna tuleb näha nii väljastpoolt ettevõtet ründavat häkkerit, kui ka ettevõtte praegust või endist töötaja. Ettevõtted, kes kulutavad suuri summasid ainult oma n.-ö „välispiiri kaitseks“, võivad olla ootamatult abitud seestpoolt tulevate rünnete eest.

Taustaks
PwC ning ajakirja CIO Magazine ja veebiportaali CSO.com koostöös läbi viidud uuringus The Global State of Information Security® Survey osales ligi 10 000 tippjuhti ja IT-juhti.
 
PwC aitab organisatsioonidel ja üksikisikutel luua väärtust olulistes valdkondades. Meie ettevõtete võrgustiku 157 riigi enam kui 195 000 töötajat, neist üle 125 Eestis, on pühendunud kvaliteetsete lahenduste pakkumisele audiitorteenuste ning maksu-, juriidiliste ja ärikonsultatsioonide alal. PwC’l on laialdane kogemus küberturbe ja andmekaitse valdkonnas, nii keskkonna turvalisemaks muutmisel kui ka olemasolevate nõrkuste tuvastamisel.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad