Inimesed otsivad kaitset püsiva töövõimetuse eest

Inimesed tajuvad suurima majandusliku riskina püsivat töövõimetust ning selle vastu kindlustaks end iga teine vastanu, selgus Swedbanki elukindlustusuuringust.

Swedbanki investeerimise ja kindlustuste osakonna juhi Katre Uibomäe sõnul haakub püsiva töövõimetuse ohu kõrge tajumine riiklike statistiliste näitajatega. „Selle kohaselt registreeritakse igal aastal Eestis umbes 15-17 000 uut juhtu. 2013. aastal oli nendest 1234 inimest kaotanud töövõime vähemalt 90% ulatuses,“ märkis Uibomäe.

Eesti statistikaameti andmetel on peamisteks püsivat töövõimetust tekitavateks põhjusteks südame või vereringeelundite haigused, lihasluukonna ja sidekoe haigused, halvaloomulised kasvajad, psüühikahäired või õnnetuse tagajärjel saadud rasked vigastused.

„Kindlasti on oluline oma tervise eest hoolitseda, kuid isegi siis kui järgime tervislikku eluviisi ja toitumist, võib meie elus ette tulla ootamatuid olukordi. Me ei saa alati oma terviseseisundit täpselt ette prognoosida, kuid me saame mõelda ja tegutseda, et olla valmis kõige halvemaks, mis meie toimetulekut võib haavata, “ ütles Uibomäe.

Enimtajutud riskide seas toodi uuringus samuti välja töötuse, ajutise töövõimetuse ja traumade ohu. Uibomäe sõnul mõeldakse sageli, et elukindlustusest on kasu vaid kindlustaja surma korral. „Tegelikkuses annavad kindlustuslahendused majandusliku kaitse ka ajutise töövõimetuse ja traumade korral,“ selgitas ta.

„Eestis juhtub igal aastal üle 150 000 mitmesuguse traumaga lõppenud õnnetuse. Nendega kaasnevad sageli ootamatud kulud, ajutine tööpaus ja sissetulekute vähenemine. Traumakaitse aitab näiteks hüvitada ravikulusid või kindlustada pikema haiguslehel viibimise korral inimest ka päevarahaga,“ sõnas Uibomäe.

Elukindlustusuuringu viis läbi Swedbank selle aasta juunis ja selles osales 804 vastajat. 

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad