Ligi: ettevõtjad on teinud head tööd

Eesti majanduse võti on uuendustes ja ekspordivõimes ning ettevõtjad on teinud head tööd majanduse vedamisel, ütles rahandusminister Jürgen Ligi eile oma avakõnes Raplamaa majandusfoorumil.

„Nii nagu ei saa majanduse piduriks pidada justkui mugavustsoonis ettevõtjat, ei maksa selle veduriks pidada riiki. Riik loob vaid arengu eeldusi ja ettevõtja veab, ning mõlemad on teinud pikka aega olude kohta head tööd,“ ütles minister.
Majanduse pidurid on Ligi sõnul kiduv välisnõudlus ning Eesti raskused hääbuva kulueelise asendamisel keerulisema ja kallima toodanguga. „Eesti majanduse võti on teadmistes, investeeringutes, uuendustes, ettevõtlikkuses ja ekspordivõimes,“ ütles Ligi.

Ligi sõnul riik üldiselt usaldab ettevõtjaid, kuid see usaldus ei tähenda seda, et tuleks sallida maksudest hoidumist.

Ettevõtlusnädala raames peetud majandusfoorumit „Investeeri Raplamaale! Investeeri inimestesse!" modereeris Arengufondi resideeruv ettevõtja Tiit Paananen, kes on varem olnud Skype Technologies OÜ juht ja elab Kohilas. Raplamaa ettevõtlusfoorumil esinesid teiste hulgas Rapla maavanem Tiit Leier, Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina, Selveri Põhja-Eesti piirkonnajuht Iris Viisileht, Rapla Metall OÜ tegevjuht Margus Maidre ja Rapla maakonna Prillimäe külas tegutseva masinatootja Norcar-BSB Eesti AS-i tegevjuht Juhan Anvelt.
Selle nädala lõpuni kestev ettevõtlusnädal pakub üle Eesti sündmusi nii tegutsevatele ettevõtjatele kui ka alustavatele ja potentsiaalsetele ettevõtjatele ning noortele. Nädala eesmärk on tõsta ühiskonna ettevõtlusteadlikkust ning arendada ettevõtjate teadmisi.

Vaata lähemalt ettevõtlusnädala kohta Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse kodulehelt: http://www.eas.ee/ettevotlusnadal 

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Tarkvararobootika ja tööprotsesside automatiseerimine – millal see läbimurde saavutab?

Olles kuulnud tarkvararobootikast ja tööprotsesside automatiseerimisest (robotic process automation, RPA), hakkavad ettevõtted sageli mõtlema, kas peaks eelistama RPAd praeguste süsteemide uute funktsioonidega värskendamise või integreeritud lahenduste loomise asemel.

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers otsib RAAMATUPIDAJAT

PricewaterhouseCoopers AS

04. veebruar 2019

Uudised

Tööriistad