Käibedeklaratsiooni süsteemi saab testida

Alates novembrist uueneva käibemaksudeklaratsiooni ja selle lisa (KMD INF) esitamise keskkonda saavad ettevõtjad ja majandustarkvara arendajad testima hakata hiljemalt 30. septembrist.

Maksu- ja tolliameti peadirektori asetäitja Egon Veermäe sõnul on vähemalt 1000-eurose kogusummaga tehingute deklareerimise võimaldamisel teinud suure eeltöö majandustarkvara arendajad, kel avaneb testimisperioodil võimalus kontrollida, kas nende toodete abil jõuavad vajalikud andmed maksuhaldurini.

„KMD INF-il olevaid andmed on võimalik edastada raamatupidamisprogrammi kaudu, ettenähtud formaadis tabeleid süsteemi laadides ning e-maksuameti keskkonnas käsitsi täites. Need ettevõtjad, kes kasutavad tabelitöötlusprogrammi formaate andmete üleslaadimisel, saavad lisaks majandustarkvara arendajatele samuti e-maksuameti koolituskeskkonnas proovida, kas andmete saatmine toimub vajalikul viisil. Ilmnenud probleemid palume testijatel kirjeldada ning need meile edastada. Nii saame vajalikud muudatused aegsasti sisse viia,“ rääkis Veermäe.

Testimise soovist tuleb MTA-le kirjalikult teada anda. Täpsem info MTA veebis - http://www.emta.ee/index.php?id=35518

Septembris ja oktoobris toimub veel vähemalt 10 käibemaksuseaduse muudatusi puudutavat MTA koolitust, kus saab ülevaate käibemaksudeklaratsiooni esitamisega seonduvast. Seni on enam uuritud, kuidas toimub ettemaksete deklareerimine ning millise perioodi KMD INF-il tuleb arvete andmed kajastada. Samuti on uuritud, kuidas kajastada KMD INF-il arveid, mille andmed on kutsesaladus või arveid, mis esitatakse mitteresidentidele.

Käibemaksukohustuslased peavad hakkama alates 1. novembrist tekkiva käibe arvestust pidama viisil, mis võimaldaks käibedeklaratsiooni lisal deklareerida ühe tehingupartneriga tehtud tehingu või tehingute  arveid, mille käibemaksuta kogusumma on kalendrikuus vähemalt 1000 eurot.

Käibedeklaratsiooni lisa esitamise eesmärk on käibemaksupettuste vähendamine ja konkurentsikeskkonna võrdsemaks muutmine. Kogutavate andmete abil on võimalik oluliselt kiiremini ja täpsemalt teha kindlaks isikud, kellele maksuhaldur peaks pöörama kõrgendatud tähelepanu ning seeläbi vähem koormata ülejäänud ettevõtjaid.

- Kokkuvõte käibemaksudeklaratsiooni lisast: http://www.emta.ee/index.php?id=35478

Raamatupidaja.ee seminar "1000euroste tehingute deklareerimine ja käibemaksumuudatused"  toimub 1. oktoobril. LOE LISA!

 

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

TAAVI PALK – parim valik kõigile palgaarvestajaile

Töötasude arvutamist ja maksustamist puudutava seadusandluse igaaastane muutumine ja uute peensuste jätkuv lisandumine on palgaarvestusest teinud ühe komplitseerituma valdkonna finantsarvestuses.

Standard ERP on integreeritud äritarkvara keskmistele ja suurtele ettevõtetele.

Standard ERP ühendab endas traditsioonilise ettevõtte ressursiplaneerimise (ERP) ja kliendihalduse (CRM) kõrval laialdasel hulgal erilahendusi lähtuvalt ettevõtte spetsiifikast ning vajadustest.

Valdkonna tööpakkumised

KAITSELIIDU PEASTAAP otsib VANEMRAAMATUPIDAJA

Eesti Kaitseväe Värbamiskeskus

02. mai 2018

Tamro Eesti otsib RAAMATUPIDAJAT

Tamro Baltics OÜ

01. mai 2018

IuteCredit Europe otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Executive Lab Seach OÜ

03. mai 2018

Uudised

Tööriistad