Eesti finantstehnoloogia idufirma on esikümnes

Euroopa suuremaid ja atraktiivsemaid ärikiirendeid Startupbootcamp valis Eesti idufirma Insly 435 maailma ettevõtte seast kümne edukama hulka, mis saavad rahasüsti ja pääsevad nende esimesse finantstehnoloogiaprogrammi.

Eestlaste loodud teenus Insly on pilvepõhine ja kaunilt disainitud efektiivne töövahend kindlustusemüüjate jaoks, kes saavad suuri investeeringuid tegemata lahenduse abil kindlustusteenuse müüki hallata algusest lõpuni otse veebist. Start-up’i ühe looja Risto Rossari sõnul kasvas Insly välja suurimast kodumaisest kindlustusmaaklerist Iizi. “Iizil oli sedavõrd tugev lahendus ja arendustiim, et otsustasime nüüd tõsta oma platvormi nö pilve ja selle kasutamisvõimalust kogu maailmale pakkuma hakata,” märkis Rossar, kelle kinnitusel on teenusel juba täna kuues riigis üle 60 kasutaja, kes teevad selle abil miljoneid tehinguid.
 
Rossari hinnangul annab Euroopa parima kiirendi poolt 10 parima finantstehnoloogia ettevõtte hulka valimine väga palju usalduskrediiti kõikide vajalike uste avamiseks. “Insly muutub praktiliselt üle öö tundmatust Eesti väikefirmast ettevõtteks, mille nime on kuulnud mitusada olulist inimest Londoni finantskeskuses,” selgitas Rossar kiirendisse valimise olulisust.
 
Kõikide programmi pääsenud idufirmade käsutuses on maailma tasemel mentorid, kes konsulteerivad ettevõtete eestvedajaid kolme kuu jooksul erinevatel teemadel nagu turundus, toode, juriidika ja finantseerimine. Lisaks 15 000-eurosele algsele rahasüstile saavad väljavalitud ettevõtted tasuta bürooruumid Rainmaking Lofti start-up'ide keskuses ja enam kui 450 000 euro eest tasuta teenuseid või tooteid oma äri arendamiseks. Programmiga alustatakse augustis ja see kulmineerub veel sel aastal korraldatava demopäevaga, kus kõik tiimid saavad tutvustada oma ideed enam kui 200 investorile.
 
Startupbootcampi FinTech programmi tegevjuhi Nektarios Lioliose sõnul kestis esimese vastuvõturingi hindamisprotsess umbes viis kuud. Selle käigus kohtuti enam kui 435 start-up'iga, külastati finantskeskusi neljal kontinendil ja peeti 18 üritust, et selgitada välja need kümme, kellele esimesena võimalus antakse. Startupbootcampi andmetel on väljavalitud kümme tiimi investeeringutena kaasanud kokku juba 6 miljonit eurot, kusjuures 70% neist välja valitud firmadest toodavad ka juba tulu.
 
Startupbootcampi finantstehnoloogia ärikiirendi kuulutati välja veebruaris ning seda toetavad mitu suurt kaubamärki – muuhulgas finantsteenuste pakkujad Lloyds ja Rabobank, gigantne makseteoperaator MasterCard ja SBT Venture Capital. Tänu suurbrändide toele on sellel kiirendil teatav konkurentsieelis teiste sarnaste ees, kuna need suured tegijad annavad valituks osutunud start-up'idele juurdepääsu pilootklientidele, tööstusharu andmetele, API-dele ja ka kapitalile.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Standard ERP on integreeritud äritarkvara keskmistele ja suurtele ettevõtetele.

Standard ERP ühendab endas traditsioonilise ettevõtte ressursiplaneerimise (ERP) ja kliendihalduse (CRM) kõrval laialdasel hulgal erilahendusi lähtuvalt ettevõtte spetsiifikast ning vajadustest.

SmartAccounts - lihtsaim ja kiireim raamatupidamistarkvara pilves

SmartAccounts on majandustarkvara, mis on suunatud väikese ja keskmise suurusega uuendusmeelsetele ettevõtetele, kelle jaoks on oluline lihtsus ja mugavus.

Valdkonna tööpakkumised

Maxima otsib FINANTSANALÜÜTIKUT

Maxima Eesti OÜ

22. detsember 2017

Taxify is looking for an ACCOUNTANT

Taxify OÜ

17. detsember 2017

Uudised

Tööriistad