Töövõimetoetuse eelnõu sai parandusettepanekud

Esmaspäevaks, 11. augustiks esitasid Riigikogu sotsiaalkomisjonile oma muudatusettepanekud erakonnad ja huvirühmad, kes on soovinud töövõimetoetuse seaduse ettevalmistamisel kaasa rääkida.

“Oma parandusettepanekud eelnõusse esitasid ka valitsuserakonnad ja need ettepanekud põhinevad suuresti just huvigruppide välja toodud tähelepanekutel. On oluline erivajadustega inimeste organisatsioonide seisukohti arvestada, näiteks on kindlasti vajalik sissetuleku piiri tõstmine keskmise palgani, millest enam teenivatel osalise töövõimega inimestel hakatakse makstavat toetust vähendama,“ ütles sotsiaalkomisjoni esimees Heljo Pikhof. Ta lisas, et avalikul sektoril tuleb osalise töövõimega inimeste töölevõtmisel eeskuju näidata ja seetõttu saab lähiaastatel avalikus sektoris tööd 1000 osalise töövõimega inimest.

Lisaks sotsiaaldemokraatide ja Reformierakonna ühistele muudatusettepanekutele esitasid oma parandusettepanekud ka Riigikogu Keskerakonna fraktsioon ning kaksteist asjaomast organisatsiooni.
“Selja taga on töine suvi ning sotsiaalkomisjon on töötajate esindusorganisatsioonide, kodade ja liitude ning tööandjatega töövõimereformi teemal kohtunud kaheksal korral, ees ootab veel mitmeid arutelusid. On selge, et töövõimereformi jõustumise tähtaega lükatakse edasi ja reform saab jõustuda alles 2016. aastast,” lisas Heljo Pikhof.

24. ja 25. augustil toimuvad sotsiaalkomisjoni järgmised istungid, kus muudatusettepanekud läbi arutatakse.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Valdkonna tööpakkumised

KAARLI HAMBAPOLIKLIINIK otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Tripod Grupp OÜ

30. november 2018

Uudised

Tööriistad